Türkiye’de, Ağustos ayında 49 kadın erkekler tarafından öldürüldü!

Yayın tarihi: 3 Eylül 2019 Salı 11:34 pm - Güncelleme: 3 Eylül 2019 Salı 11:34 pm

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2019 Haziran ayına dair kadın cinayetleri raporunu kamuoyu ile paylaştı. Raporda, Ağustos ayında 49 kadının öldürüldüğü aktarıldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2019’un ağustos ayı kadın cinayetleri raporunu paylaştı. Raporda geçtiğimiz ay 49 kadının erkekler tarafından öldürüldüğü belirtilirken “Cinsel şiddet ve çocuk istismarı” devam ediyor denildi.

“Her ay hazırladığımız raporlarda kadın düşmanı söylem ve uygulamaların toplumsal cinsiyet eşitsizliğini artırdığını ve bunun da kadın cinayetlerini etkilediğini belirtiyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğine uymayan ve düşmanca her söylem ve uygulama, özellikle kadın cinayetleri davalarında savunma bahaneleri olarak karşımıza çıkmaktadır” denilen açıklamada kamuoyunda dillendirilen idam taleplerine karşı olduklarını, kadın cinayetlerinin ancak mevcut yasalar ve İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması ile durdurulacağı belirtildi.

Kadınlar kendi hayatına dair karar almak isterken öldürülüyor

Raporda bu ay işlenen kadın cinayetlerinden 7’sinin şüpheli ölüm, 3’ünün ekonomik bahaneyle, 10’unun ise boşanmak istemesi, ayrılmak istemesi, arkadaşlık isteğini reddetmesi gibi kadının kendi hayatına dair karar almak isterken gerçekleştirildiği, 29 kadının ise neden öldürüldüğünün tespit edilemediğini aktarıldı.

Açıklamada “Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

Raporun tamamı için tıklayın