‘Türkiye yaptırımlardan kurtulmak için uluslararası hukuka saygı göstermeli’

Yayın tarihi: 21 Eylül 2020 Pazartesi 11:34 pm - Güncelleme: 21 Eylül 2020 Pazartesi 11:36 pm

Yunanistan Dışişleri Bakanı, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin yaptırımlarından kurtulmak için uluslararası hukuka saygı duyduğunu birçok örnekle kanıtlaması gerektiğini belirtti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Brüksel’de gerçekleşen Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısına katıldı.

Sputnik’te yer alan habere göre toplantıdan sonra açıklama yapan Dendias, “Türkiye uluslararası hukuka saygı duyduğunu göstermeli” ifadelerini kullandı.

Dendias  açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Bizi her şeyden önce Yunan-Türk ilişkileri ilgilendiriyor. Bu konu görüşüldü. Konsey, Oruç Reis’in geri dönmesinin olumlu bir örnek olduğunu kabul etti, ama bu sadece ilk örnek. Türkiye uluslararası hukuka saygı duyduğunu birçok diğer örnekle kanıtlamalı. Avrupa ve Türkiye arasındaki ilişkilerin yönünü belirleyebilmemiz için bu konu liderlerin toplantısında bir kez daha gündeme gelecek. Türkiye’nin o zamana kadar uluslararası hukuka saygının hissedilir belirtilerini göstermesini umuyoruz.”

Dendias ayrıca AB toplantısında Belarus yaptırımları, Çin ve Kuzey Afrika ülkeleri ile ilişkilerin değerlendirildiğini belirterek, “Avrupa Birliği’ni ilgilendiren jeopolitik sorunlar geniş bir yelpazede ele alındı” dedi.