Türkiye yanmaya devam ediyor! 3 ilde orman yangını

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2023 Cuma 9:29 am - Güncelleme: 28 Temmuz 2023 Cuma 4:31 pm

Bolu’da, Burdur ve Bursa’da çıkan orman yangınları için ekipler söndürme çalışmaları başlattı.

Bolu’nun Göynük ilçesinde dün akşam yıldırım düşmesine bağlı çıkan orman yangınına, havadan müdahale başlatıldı.

Bölgeye Bolu Orman Bölge Müdürlüğü’nün yanı sıra Mudurnu, Göynük ve Seben ilçeleri ile Düzce’den arazözler ve ekipler sevk edildi. Karadan ulaşılabilen alanlarda alevler kontrol altına alınırken, bölgede yangın söndürme helikopteri ile edildi.

BURDUR’DA KIZILÇAM ORMANI YANDI

Burdur Bucak Kestel köyünde bulunan ve kızılçam ağaçları ile kaplı orlamda yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle alevler kısa sürede büyürken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi.

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri, Bucak Belediyesi itfaiye araçları, çok sayıda personel yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Köylülerin de desteğiyle yangının kontrol altına alınmasına çalışmaları başlatıldı.

ULUDAĞ ETEKLERİNDE YANGIN

Bursa Yıldırım ilçesi Kaplıkaya mevkisinde saat 14.00 sıralarında orman yangını çıktı. Uludağ eteklerinden yükselen dumanı görenlerin ihbarıyla bölgeye itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Yangına 1 helikopterin havadan destek verdiği söndürme müdahalesi başlatıldı. AKUT’un da katıldığı çalışmalara, yurttaşlar da destek verdi.

Bölgede polis ekipleri önlem alırken, sağlık ekipleri de hazır bulundu.

Hırvatistan’ın Ciovo adasında orman yangını! Ada halkı tahliye edildi