Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım: 10 metre çubukları uzaydan dünyaya gönderip deprem yaratıyorlar

Yayın tarihi: 17 Şubat 2023 Cuma 8:40 am - Güncelleme: 17 Şubat 2023 Cuma 8:40 am

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım uzaydan titanyum alaşımlı çubukları uzaydan gönderip deprem yaratıldığını iddia ettiği görüntüler yeniden gündem oldu.

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım’ın daha önce yaptığı ” Titanyum alaşımlı 10 metre çubukları uzaydan dünyaya istediği hedefe gönderebilen Savaşçı uydular var! Yerin 5 kilometre derinliğine nüfus ederek 7-8 şiddetinde deprem yaratıyor…” ifadeleri yeniden gündem oldu.

Recep Tayyip Erdoğan Hatay İskenderun’u bir yıl önce riskli bölgelerden çıkarmış!

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

Serdar Hüseyin Yıldırım daha önce yaptığı açıklamaların gündem olması üzerine resmi Twitter hesabından, “Birkaç gündür sosyal medyada dolaşan video hakkında çok soru geliyor. Bu kısa video benim çok önce bir strateji enstitüsünde verdiğim konferanstan alıntı. Dünya yörüngesinde konuşlanıp kullanıldığında küçük bir şehri haritadan silebilecek silah sistemini anlatmıştım. Bu silah sisteminin fay hatlarını tetiklemek veya tektonik deprem oluşturmak gibi fonksiyonu yok. Dolayısıyla bilinen bir fay hattında oluşan tektonik bir deprem olan Maraş afetiyle ilgisi yok. Yanlış anlaşılmasını istemem. Bu silahın etkisi göktaşı çarpmasına kıyas edilebilir.” açıklamasında bulundu.