Türkiye Uzay Ajansı 9 Şubat’ta neler planlıyor

Yayın tarihi: 8 Şubat 2021 Pazartesi 7:00 am - Güncelleme: 7 Şubat 2021 Pazar 7:37 pm

Türkiye Uzay Ajansı gizemli bir paylaşım yaparak herkesi kendisine çekti. Üstelik buna anlam veren pek kimse olmadı. Hadi gelin hem bu paylaşıma hem diğer detaylara birlikte bakalım.

Kısa bir süre önce kurulan Türkiye Uzay Ajansı gizemli paylaşımlar yapıyor. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan ve 13 Aralık 2018 tarihinde aramıza katılan bu ajans pek fazla paylaşım yapmıyordu. Bu Twitter hesabından “İstikbal Göklerdedir” notu paylaşıldı. Videonun yaklaşık olarak 19 saniye sürdüğü görülüyor.

Türkiye Uzay Ajansı tarafından yapılan bir paylaşımda video sonunda 9 Şubat 2021 tarihi işaret ediliyor. Neden böyle bir tarih verdikleri ise henüz kimse tarafından bilinmiyor. Muhtemelen bunu sadece Türkiye Uzay Ajansı yetkilileri biliyor.

Türkiye Uzay Ajansı

Türkiye Uzay Ajansı’nın hem Facebook hem de Twitter sayfalarında aynı paylaşıma yer verildi. Burada Bakan Mustafa Varank tarafından “hazır mıyız?” tweeti atıldı. Ancak bunun dışında hiçbir açıklama yapılmadı. Böylece gerçekten de büyük bir gizem oluşturuldu.

Konuyla alakalı bazı tahminler var. Kimileri bu tarihte internet sitesinin açılacağını söylüyor. Bazıları ise 9 Şubat 2021 tarihinde Türkiye Uzay Ajansı’nın resmi internet sitesini açacağını ifade ediyor. Ancak bazıları konuyla alakalı daha farklı tahminlere sahip.

Bugünlerde hatırlayacağınız üzere Cumhurbaşkanı ve Elon Musk görüşmüştü. Yapılan görüşme sonrasında neredeyse hiçbir açıklama yapılmadı. Tam bunun üzerinden kısa bir süre geçmişken Uzay Ajansı tarafından böyle bir paylaşım yapılması açıkçası merak uyandırdı.

Çin koronavirüs aşısı etki oranı kesinleşti: Türkiye’ye gönderilenler etkili mi?