Türkiye uçan arabalarda liderlik yapmak istiyor

Yayın tarihi: 12 Haziran 2021 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 11 Haziran 2021 Cuma 1:55 pm

Türkiye uçan arabalarda ilginç bir şekilde iddialı olmaya başladı. Henüz bu alanda ciddi yatırımlar yapılmadı. Fakat yeni bir planlama oluşturulacağı söyleniyor. Peki sizce Türkiye bu alanda dünya devi olma ihtimaline sahip mi?

Uluslararası Verimlilik ve Teknoloji Fuarı son derece hareketli geçti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yapılan açıklamalarda yapay zeka, otonom araçlar ve robotik sistemler gibi birçok detay vurgulandı. Türkiye’nin bu alanda çok ciddi kazanımlar elde edeceği tahmin ediliyor. Fuat Oktay bu konuda son derece umutlu.

Küresel çapta uçan otomobiller ile ilgili çalışmalar daha çok drone temelli ilerliyor. Yani tam bir uçan araba yerine drone düşünmeniz daha gerçekçi olacaktır. Bu tür araçlar son derece güçlü motora sahip pervaneler ile birlikte bir yerden başka bir yere ulaşabiliyor.

 uçan arabalarda

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yapılan açıklamalarda öncelikle elektrikli araçlar vurgusu yapıldı. Ona göre dünya sadece elektrikli araçlardan ibaret değil. TOGG girişimi ile ilgili söylediği bu sözler aslında daha farklı teknolojilerin düşünülmesi gerektiğini ifade ediyor.

 

Otonomda, bilişimde ve elektronikte yapacak çok işleri olduğunu söyleyen Fuat Oktay özellikle uçan araçlarda Türkiye’nin liderlik yapacağını ifade etti. Ona göre böyle bir alanda kazanılacak başarı savunma sanayii sayesinde olacak. Burada geliştirilen birçok teknoloji uçan araba için kullanılacak.

Az enerjiyle büyük işler başarmak mümkün: Geri dönüşüm mucizesi

İlaç sektöründe ve tıbbi cihazlarda yine aynı başarının yakalanacağı ifade ediliyor. Böylece yerel ve küresel anlamda olumlu sonuçlar elde edileceği tahmin ediliyor. Peki sizce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından dile getirilen hedefler gerçekleşebilir mi?