Türkiye, Suriye gerçeğini TELE1’den öğrendi

Yayın tarihi: 15 Ekim 2019 Salı 5:19 pm - Güncelleme: 15 Ekim 2019 Salı 6:35 pm

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine başlattığı ‘Barış Pınarı Harekatı’nın ilk gününden itibaren TELE1 yayıncılıkta tüm rakiplerinin önüne geçti. Diğer televizyon kanalları harekat bölgesinin dışından gelişmeleri takip ederken, TELE1 Şam, Moskova ve Washington  temsilcilerinden anbean aldığı gerçek bilgileri ekranlara ilk getiren televizyon kanalı oldu. SDG-Şam anlaşması, Suriye’nin Menbiç’e girmesi ve Rus uçaklarının İdlib’i bombalamasını yurttaşlar ilk TELE1 TV , tele1.com.tr ve abcgazetesi.com’dan öğrendi.

Rusya Türkiye ile Suriye’nin savunma bakanlıkları, istihbarat servisleri ve Dışişleri Bakanlıkları üstünden ‘gerçek zamanlı olarak’ diyalog halinde olduklarını söyledi. Ayrıca, ABD Menbiç’ten çekildiğini açıklandı. Gelişmelerin öncesinde TELE1 TV , tele1.com.tr ve abcgazetesi.com harekat sahasında direk aldığı bilgileri haberleştirerek tüm rakiplerinin önüne geçti.

İDLİB VURULDU

Tele1 ve ABC kaynaklarından gelen bilgilere göre, Rus uçakları İdlib’i vurmuştu. Rus uçaklarının idlib’de vurduğu bölgenin adı Jeriko olarak bildirilmişti.

‘Suriye ordusu Menbiç’e girdi’ iddiası… ABD askerleri engel olamaya çalıştı… Rus uçakları İdlip’i vurdu

YPG-ESAD ANLAŞTI

Şam yönetimine yakınlığı ile bilinen El Mayadin televizyonu, Suriyeli askerlerin Halep’in 85 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Menbiç kentine girdiklerini iddia etmişti. Habere göre Kürt ‘milis birlikleri’ bölgeye gelen hükümet güçlerinin giriş kontrol noktalarından girişine izin verdi. TELE1 kaynakları bölgeden aldıkları bilgilerle haberi teyit etti.

‘ERDOĞAN TUZAĞA DÜŞTÜ’

Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve Prof. Dr. Emre Kongar, 18 DAKİKA’DA Fırat’ın doğusuna operasyonu ele aldılar. Merdan Yanardağ, Tele1 TV Moskova temsilcisi Mahir Esen’in Rusya’nın bütçe planlarına ilişkin aktardığı bilgileri Suriye’de yaşananları canlı yayında açıkladı.

Rusya ve ABD, Suriye’de, gizli bir anlaşma sağlamış olabilir

‘RUSYA ASKERİ HARCAMALARINI DÜŞÜRMEYİ PLANLIYOR’

Ömer Ödemiş’in ardından Ana Haber Bülteni’ne bağlanan Tele1 TV Moskova temsilcisi Mahir Esen ise Rusya’nın bütçe planlamalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak, “Suriye devleti isterse eğer tabi askerimizi buradan çekeriz ifadesi vardı. Önümüzdeki 3 yıllık planlamasında Rusya’nın askeri giderlerinin düşürülmesi öngörülüyor. Bu resmi bir açıklama ve devlete yakın resmi gazetelerde de yer aldı. Yani Rusya Suriye başlığında Amerika ile IŞİD ile anlaşmış görülüyor ve yakın zamanda bu bölgede askeri bir çatışmanın aşamalı olarak düşeceğini öngörüyor ki önümüzdeki 3 yıllık bütçe planlamalarında askeri harcamalarını düşürmeyi planlıyor” dedi.

SURİYE ORDUSUNUN MENBİÇ’E GİRİŞİNİN GÖRÜNTÜLERİNİ İLK TELE1 VERDİ

SDG-Şam anlaşmasından sonra Suriye ordusunun Menbiç’e girişini ilk TELE1 ekranlara getirdi.

ÖMER ÖDEMİŞ SDG VE ŞAM ARASINDAKİ 5 MADDELİK ANLAŞMAYI AÇIKLADI

Rusya’nın arabuluculuğu ile PYD ve Suriye Devleti’nin anlaşma sağladığı açıklanmıştı. 5 maddelik anlaşmanın detaylarını, Tele1 TV Ortadoğu editörü Ömer Ödemiş Ana Haber Bülteni’nde aktardı.
PYD ve Suriye Devleti anlaştı. Suriye Ordusu, YPG kontrolündeki bölgelere girmeye başladı. Tele1 TV Ortadoğu Editörü Ömer Ödemiş, 5 maddelik anlaşmanın detaylarını Evren Özalkuş’un sunduğu Tele1 Ana Haber Bülteni’nde açıkladı.

Rusya’nın arabuluculuğunda yapılan anlaşmanın maddeleri şöyle:


1- SDG ve PYD kendini feshedecek.

2- YPG, Suriye Silahlı Kuvvetleri’nin kuracağı 5. Orduya katılacak

3- PYD kontrolündeki bütün bölgeler (kentler ve köyler), Suriye yönetimine devredilecek

4- Suriye anayasasında Kürt kimliğini tanıyan düzenlemeler yapılacak

5- Sınır güvenliği, meşru Suriye Ordusu tarafından yapılacak

 

İNTERNET HABERLERİNDE YAŞANANLARI HARİTALARLA ANLATTIK

Barış Pınarı Harekatı başladığı günden itibaren olayları ve haberleri haritalarla güçlendirdik.

Münbiç

YANDAŞLAR HAREKAT SAHASINDAN UZAKTA YAYIN YAPTILAR

Barış Pınarı Harekatı başladığı günden itibaren ajanslar ve haber kanalları yayınlarını harekat bölgelerinden uzakta Nusaybin ve Ceylanpınar civarında yaptılar.

A HABER’İN YALAN HABERİNİ TRT DEŞİFRE ETMİŞTİ

A Haber muhabirinin ‘kurşunlar vızır vızır üzerimizden geçiyor’ dediği anın TRT canlı yayınındaki görüntüsü sosyal medyada gündem olmuştu. Haber bültenine bağlanan muhabir, bulunduğu bölgede yoğun bir çatışma olduğunu ve başının üzerinden kurşunlar geçtiğini iddia etti. A Haber muhabirinin “Kurşunlar vızır vızır üzerimizden geçiyor” dediği anlarda hemen yanında bulunan TRT muhabirinin kafasında kask bile olmadan rahat bir şekilde ayakta canlı yayın yapıyor olması dikkat çekmişti.

A Haber muhabirinin yalanını TRT muhabiri ortaya çıkardı?

BUKET AYDIN’IN, HAREKATI TAKİP ETMEK İÇİN GİTTİĞİ AKÇAKALE’DEN PAYLAŞTIĞI FOTOĞRAFLARA TEPKİ YAĞMIŞTI

Kanal D Ana Haber Spikeri Buket Aydın’ın TSK’nın Suriye’nin kuzeyinde yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı’na yönelik gelişmeleri izlemek için gittiği Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinden paylaştığı fotoğraflar sosyal medyada tepki toplamıştı.

Buket Aydın’ın, harekatı takip etmek için gittiği Akçakale’den paylaştığı fotoğraflara tepki yağdı!