“Türkiye suçlular tarafından yönetiliyor” diyen Kılıçdaroğlu: Erdoğan dava açacak ispat edeceğim, açmazsan namertsin!

Yayın tarihi: 1 Haziran 2021 Salı 9:21 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2021 Salı 9:21 pm

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’e 300 eurolukmutfak masrafından dolayı açılan soruşturmadan örnek veren Kılıçdaroğlu “Soru soruyoruz, ‘128 milyar dolar nerede’; suçlanıyoruz, neden? İktidardakiler suçlu da onun için. Açık ve net söylüyorum: Türkiye Cumhuriyeti, suçlular tarafından yönetiliyor. Erdoğan bir dava daha açacak, açmazsan namertsin. Mahkemede ispat edeceğim” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle;

“Finlandiya Başbakanı, 300 avroluk sabah kahvaltısını devletin kesesinden ödedi mi ödemedi mi? Finlandiya polisi bunu araştırıyor. 300 avrodan söz ediyorum. 300 avro için devletin hazinesine el uzattıysan ben bunun hesabını sorarım’ diyor. Peki biz? 1 dolar değil, 50 dolar değil, 300 dolar değil, 3 milyon dolar değil, 100 milyon dolar değil, ya 128 milyar doları sorduk tık yok, tık yok. Şimdi soruyorum kim ahlaklı? Kim adaletli? Kim kul hakkı yiyor? Kim yemiyor? Kim Müslüman? Kim Müslüman değil? Buyurun ne diyeceksiniz? Onlar 300 avronun hesabını soruyor, biz 128 milyar doları sorduk suçlu hale geldik.

Soru sormak ne zamandan beri suç oldu? Bir ülkede suçu açığa çıkarmak için soru soruyoruz ve suç kabul ediliyorsa, orada demokrasi yoktur. Orada suçluların iktidarı vardır. Soru soruyoruz, ‘128 milyar dolar nerede’, suçlanıyoruz, neden? İktidardakiler suçlu da onun için. Açık ve net söylüyorum: Türkiye Cumhuriyeti, suçlular tarafından yönetiliyor. Erdoğan bir dava daha açacak, açmazsan namertsin. Mahkemede ispat edeceğim. Suçlular tarafından devletin yönetildiğini”