Türkiye, son yılların en büyük kuraklık sorunuyla karşı karşıya; İBB’den de uyarı geldi

Yayın tarihi: 26 Aralık 2020 Cumartesi 12:55 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2020 Cumartesi 12:55 pm

Türkiye, son yılların en büyük kuraklık sorunuyla karşı karşıya. Sorunla ilgili bir uyarıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun’dan geldi. Ongun, İstanbul’da hava sıcaklıkları gelecek hafta 14-16 derece ile mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bilgisini vererek, “Kasım ayı gibi aralık ayı da yüzde 40 seviyesinde kurak geçiyor. Lütfen su tasarrufuna çok özen gösterelim” uyarısında bulundu.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen görüntülerde, göllerin sularının çekildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün üç ve altı aylık dönemleri gösteren son kuraklık haritaları da sorunun boyutunu gözler önüne serdi. Uzmanlar, soruna karşı acilen kalıcı çözümlere başvurulması çağrısında bulunurken, küresel iklim değişikliğinin de şiddet ve çapını etkilemesiyle, kuraklığın ilerleyen yıllarda da Türkiye dünyanın gündeminde kalmaya devam edeceği uyarısında bulunuyor.

Sorunla ilgili bir uyarıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun’dan geldi. Ongun sosyal medya hesabından, İstanbul’da hava sıcaklıkları gelecek hafta 14-16 derece ile mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bilgisini vererek, “Kasım ayı gibi aralık ayı da yüzde 40 seviyesinde kurak geçiyor. Lütfen su tasarrufuna çok özen gösterelim” uyarısını yaptı.