Türkiye sandık başına gitti!

Yayın tarihi: 31 Mart 2024 Pazar 7:01 am - Güncelleme: 31 Mart 2024 Pazar 4:59 pm

Haftalardır süren seçim kampanyaları sona erdi ve bugün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yerel seçimler için kararını vermek üzere sandık başına gitti. Saat 17.00 itibarıyla Türkiye genelinde oy verme işlemi sona erdi.

Haftalardır seçim kampanyalarının yapıldığı yerel seçimler Türkiye genelinde başladı. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinde oy verme işlemi için okulların önüne akın etti. Yerel seçimlerde özellikle CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığını yaptığı İstanbul ve CHP’li Mansur Yavaş’ın başkanlığını yaptığı başkent Ankara’daki sonuçlar büyük öneme sahip.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel dün İzmir’de yaptığı açıklamada “Bu iktidar her şeye rağmen oy alıyorum hissiyatını sürdürürse kimsenin sesini duymamaya devam edecek” diyerek İstanbul, Ankara ve İzmir’deki seçim sonuçlarına dikkat çekmiş ve vatandaşlara çağrıda bulunmuştu.

SANDIK GÜVENLİĞİ ÇAĞRI MERKEZİ

CHP İstanbul İl Başkanlığı sandık güvenliği için çağrı merkezi kurdu. Çağrı merkezinin telefon numarasını CHP İl Başkanı Özgür Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Çelik, iletişim merkezinin 31 Mart sabahı 06:00 itibarıyla hazır olacağını belirtti. CHP İstanbul’un seçim güvenliği için kurduğu çağrı merkezinin numarası şöyle: 0212 706 09 89

Çelik’in konuya ilişkin paylaşımı şöyle:

“Değerli İstanbullular,

Seçim günü karşılaşabileceğiniz olası sorunlar ve sorularınız için kurduğumuz Sandık Güvenliği Çağrı Merkezimiz, size teyitli bilgilerle yardımcı olmak için yarın sabah saat 06.00 itibarıyla hazır bekliyor olacak. Numarayı kaydetmeyi ve bu görseli çevrenizle paylaşmayı unutmayın. Sandık Güvenliği Çağrı Merkezi: 0212 706 09 89. Haydi sandığa!”

İŞTE DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER

17.00 – Türkiye genelinde oy kullanma işlemi sona erdi.

16.10 – YSK Başkanı Ahmet Yener, “Saat 17:00’de tüm oy sayım işlemleriyle ilgili genel bir bilgi vereceğiz. Daha sonra kurulumuz toplantıya geçip yayın yasaklarını hangi saatte kaldıracağımızı tartışıp bir karar vereceğiz. YSK bu yasağın kaldırdığını ilan etmeden seçim sonuçlarıyla ilgili olarak açıklamada bulunmamanınız rica ediyoruz” açıklamasını yaptı.

16.00 – Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis’te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında saat 07.00’de başlayan oy verme işlemi saat 16.00 itibarıyla sona erdi.

14.59 – İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından, “‘Değerli İstanbullular; Sandıklar 17.00’de kapanacak, tüm vatandaşlarımızı sandığa gitmeye, gitmeyenleri ikna etmeye, sonrasında da oy sayım sürecini sükunet ve dikkatle takip etmeye davet ediyorum. Birlikte güzel bir demokrasi şölenine imza atalım” paylaşımını yaptı.

13.50 – Mardin’in Midyat ilçesi Gölcük Mahallesi’nde Atatürk Ortaokulu’nda görevli Demokrat Partili sandık görevlisi İdris Aydın ile okulu ziyaret edip sandıkları gezen AKP’li Midyat adayı Veysi Şahin’in yanındaki kişiler arasında arbede çıktı.  Aydın yüzüne tekme aldı.

13.30 – Seçim dönemindeki verileriyle tartışmaların odağındaki Anadolu Ajansı’ndan ilk açıklama geldi. Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz’ün X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Anadolu Ajansı olarak tam kadro sahadayız. Türkiye genelinde seçim sürecini ve yaşanan her gelişmeyi takip ediyoruz. Diyarbakır Sur ilçesine bağlı Ağaçlıdere Mahallesi’nde meydana gelen kavga sırasında seçim takip ekibimizin aracına kurşun isabet etti. Arkadaşlarımızın sağlık durumu iyi. Hepsine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bugün görevi başında seçim sürecini takip eden tüm meslektaşlarımıza da başarılar diliyorum.”

13.20 – AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar’daki Saffet Çebi Ortaokulu’nda oyunu kullandı.

12.50 – İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve oğulları Mehmet Selim İmamoğlu ile Semih İmamoğlu oylarını Beylikdüzü’nde Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde kullandı.

12.46 – CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay oyunu kullandı.

12.00 – AKP’nin Ankara adayı Turgut Altınok oyunu kullandı.

11.48 – AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum oyunu kullandı.

11.46 – DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, binlerce kişinin Ağrı’ya taşıma seçmen olarak getirilip oy kullandırıldığını açıkladı ve yaşanan duruma isyan etti. Sakık, “Binlerce insan Ağrı’ya getirildi. Burada Ağrılı seçmen yok. Ağrı halkının iradesini gasp etmek istiyorlar” dedi.

11.30 – Zonguldak’ta Turgut Reis Ortaokulu’nda bina sorumlusu olarak görev yapan CHP’li Meclis Üyesi Adayı Hüseyin Çakır, sandık başında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

10:56 – Diyarbakır’ın Sur ilçesinde oy verme işlemi esnasında silahlı, taşlı, sopalı kavga çıktı. 1 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

10.39 – CHP Genel Başkanı Özgür Özel Manisa’da oy kullandı.

10.31 – Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde toplu oy kullanmak isteyen kişiler ile sandık müşahitleri arasında çıkan arbedede 3 kişi darbedildi.

09:46 – YSK Başkanı Ahmet Yener oyunu kullandı. Yener basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Şu anda sorunsuz olarak oy verme işlemleri devam ediyor. İnşallah gün sonunda da sorunsuz bir şekilde oy verme işlemleri tamamlanıp sayım işlemlerine geçeriz” dedi.

08.00 – Diğer illerde oy verme işlemi başladı.

07.00 – Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis’te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy verme işlemi saat 07.00’de başladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CHP’den sandık güvenliği için çağrı merkezi! Özgür Çelik telefon numarası paylaştı

Kaynak: TELE1