Türkiye şampiyonu pazarcı oldu

Yayın tarihi: 2 Nisan 2021 Cuma 10:30 am - Güncelleme: 2 Nisan 2021 Cuma 10:30 am

Atletizm dalında 28 kez Türkiye şampiyonu olan 23 yaşındaki milli atlet Nihat Tokmak, pazarda yumurta satmaya başladı.

Nihat Tokmak Elazığ’da pazarda yumurta satıyor. 8 kardeş olduklarını anlatan Tokmak, ailenin geçimi için buna mecbur olduğunu söyledi. Fenerbahçe Spor Kulübü’nde, Ankara Büyükşehir Belediye Spor’da ve Mardin Büyükşehir Belediye Spor’da koştuğunTürkiye şampiyonu

Nihat Tokmak

pazarcıu söyleyen Tokmak, “Yıldızlar, gençler, büyükler ve süper ligde dereceler elde ettim. Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde Beden Eğitimi Öğretmenliği’nden mezun oldum. Ayrıca aynı okulun Antrenörlük Bölümü’nü de bitirdim. İki diploma sahibiyim” diye konuştu.

“ÜST DÜZEY SPORCULAR YETİŞTİRECEĞİM”

Uğraştığı spor dalında bir gelecek göremediğini ve mecburen pazarda yumurta satmaya başladığını dile getiren Tokmak, yetkililere seslenerek Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde sözleşmeli antrenörlük istedi: “Yıllarca spora emek verdim, 28 kere Türkiye şampiyonu oldum, ama emeğimin karşılığını alamadım ve mecburen iş hayatına atıldım. İnsanlar bana ‘Bunca yıl boşuna mı spor yaptın boşuna mı bu kadar okul okudun’ diye soruyor. Boşuna okumadım. Ben milli sporcuyum. Ben de güzel şeylerin olmasını istiyorum. Yetkililere sesleniyorum, Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde bana bir sözleşmeli antrenörlük verilirse ben kendime güveniyorum, Türkiye için üst düzey sporcular yetiştirebileceğime inanıyorum.”

AKP’li belediyenin 25 milyonluk spor salonu harabeye döndü