Meteoroloji, haftanın son gününde çok sayıda kente sağanak uyarısında bulundu. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesi beklenirken, yurdun büyük bir bölümünde yağış etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM), son hava tahmin raporuna göre, haftanın son gününde yurdun büyük bir bölümüne kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu (Mardin hariç) ile Sakarya çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Hatay, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinden sonra Marmara’nın güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, sabah saatleri itibarıyla Marmara’nın güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji’nin pazar günü için güncel tahminleri şöyle:

Meteoroloji, Sağanak, hava durumu, yağmur, hava nasıl, hava durumu haritalı

Meteoroloji’den 16 kente sarı 1 kente turuncu kodlu uyarı! Kuvvetli sağanak geliyor