Türkiye, KKTC’ye 20 bin Sinovac aşısı gönderdi

Yayın tarihi: 14 Ocak 2021 Perşembe 10:06 am - Güncelleme: 14 Ocak 2021 Perşembe 10:25 am

Türkiye, Covid-19’la mücadele kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC)  20 bin doz Çin’in koronavirüse karşı geliştirdiği Sinovac aşısı gönderdi.

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında sağlık alanında yapılan işbirliği çerçevesinde bu sabah başkent Lefkoşa’ya 20 Bin doz Sinovac aşısı gönderildi. KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Türkiye’den gönderilen aşıların sabah 05:00 itibariyle ambulans uçakla Ercan Havalimanı’na ulaştığını açıkladı. Bakan Pilli, “Bu sabah saat 05.00’da Türkiye Cumhuriyeti’nden ambulans uçakla 20 bin doz Sinovac aşısı KKTC’ye geldi” dedi.

KKTC Sağlık Bakanı Pilli, ülkede koronavirüse (Covid-19) karşı aşılama programının en geç 15 Ocak’a kadar başlayacağını ve marta kadar nüfusun yüzde 60’ını aşılamayı planladıklarını ifade etmişti.

Coronavac’a onay verildi: Koca ve Bilim Kurulu üyeleri canlı yayında koronavirüs aşısı oldu

AŞILAMA BAŞLADI: İLK BAKAN KOCA OLDU

‘Acil Kullanım Onayı’ verilmesinin ardından ilk CoronaVac aşısı, Ankara Şehir Hastanesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yapıldı. Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleriyle geldiği hastanede sağlık görevlilerince aşı yapılan Koca, yaptığı açıklamada, “Tünelin ucunda ışık göründü demiştim hatırlarsınız, bugün öyle bir gün” ifadesini kullandı. Bakan Koca’nın CoronaVac aşısının ilk dozunu olmasının ardından Koronavirüs ve Toplum Bilim Kurulu üyeleri de aşı yaptırdı. İstanbul’da da ilk koronavirüs aşıları hastanelere ulaştırıldıktan sonra sağlık çalışanlarına yapılmaya başladı.

Hastanelerde aşılama başladı