Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’ndan Sera Kadıgil’e destek

Yayın tarihi: 25 Mart 2022 Cuma 2:23 pm - Güncelleme: 25 Mart 2022 Cuma 2:24 pm

Seçim kanunu teklifi görüşmeleri sırasında yaşanan tartışmada AKP Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Sera Kadıgil’e “Edepsizlik yapma!” ifadesi kullanmış, Kadıgil ise AKP’li Bilen’e sert bir şekilde tepki göstermişti. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Sera Kadıgil’e destek açıklaması yaparak, “Parlamentoda görev yapan bir kadın milletvekiline kimse edepsiz diyemez” ifadelerini kullandı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, AKP ve MHP’nin Meclise sunduğu seçim kanunu değişikliği teklifinin Anayasa Komisyonunda süren görüşmelerinde AKP’Li İsmail Bilen ile tartışmış, Bilen Kadıgil’e “edepsiz” demişti.

Bilen’in sözü üzerine diğer milletvekilleri de tartışmaya katılırken, Kadıgil ise Bilen’e “Sen bana edepsiz diyemezsin, haddini bil. Saygılı olmamı istiyorsan önce saygıdeğer bir insan olacaksın. Sen kimsin benimle böyle konuşuyorsun. Seni doğru düzgün bir Meclis çalışması yapmaya davet ediyorum. Seni bu ülkenin dertlerini konuşmaya davet ediyorum. Yüreğin varsa cevap ver bana” diye seslendi.

“PARLAMENTODAKİ BİR KADIN VEKİLE KİMSE EDEPSİZ DİYEMEZ”

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, AKP ve MHP’nin hazırladığı seçim kanunu teklifi görüşmeleri sırasında yaşanan tartışmada AKP Manisa Milletvekili İsmail Bilen’in Türkiye İşçi Partisi milletvekili Sera Kadıgil’e “Edepsizlik yapma!” ifadesi kullanmasına tepki gösterdi.

Federasyonun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Parlamentoda aynı seçilmişlik şemsiyesi altında görev yapan bir kadın milletvekiline kimse edepsiz diyemez .Kadın erkek eşitsizliğinin ,kadın cinayetlerinin sebebidir bu zihniyet.Herkes haddini bilecek” denildi.

Sera Kadıgil kendisine “edepsiz” diyen AKP’li Bilen’e ateş püskürdü