Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı: Bir aylık ürün çöpe gitti

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2021 Perşembe 2:55 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2021 Perşembe 2:55 pm

Gün Ortası programına konuk Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, “Bir aylık ürün çöpe gitti.” dedi. Zincir marketlerin sayısında yaşanan artışı eleştiren Tavşan, çağrı yaparak küçük esnafın korunması gerektiğini söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından duyurduğu ‘tam kapanma’ süreci desteksiz bir şekilde geçtiğimiz hafta başladı. Tam kapanma sürecinin başlamasıyla pazar yerlerinin faaliyeti de durdurulurken ürünleri elinde kalan çiftçiler, isyan ederek ürünlerini çöpe döktü. Söz konusu görüntülerin ardından cumartesi günü pazar yerlerinin açılmasına karar verilirken Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan süreci TELE1’e değerlendirdi.

Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Tavşan, “Burada empati yapmalıyız, burası fabrika değil ki yeniden üretim yapsın. Sebze meyve 2-3 aylık sürede yetişiyor. Çiftçilerimiz destek almadan kendi imkanlarıyla üretim yapıyor. Üreticimiz çok önemli bunu kaybetmemeliyiz.” dedi.

Cumartesi günü pazar yerlerinin açık olacağının açıklanmasıyla fiyatların düzeldiğini belirten Tavşan, “Bu dönemde çıkan ürünler depoya da alınamaz. Bir aylık ürün çöpe gitti, çöpe giden ürünleri bırakın fiyatlar çok hızlı düştü.” dedi.

Büyük market zincirlerinin bu süreçte ürünleri fiyatlarının çok altında almasına ilişkin konuşan Tavşan, “Büyük market zincirlerinin çok fazla olması tehlike, devlet bunu dengelemeli devlet küçük esnafa destek olmalı. Küçük esnaf yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Küçük esnaf ayakta durabilmeli. Zararın neresinden dönülse kârdır.” ifadelerini kullandı.