Türkiye GP’si F1 2021 oyununda yer almayacak

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2021 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 30 Nisan 2021 Cuma 11:31 am

Geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni F1 takvimine Türkiye GP de dahil edildi. Fakat 16 Temmuz’da çıkacak olan F1 2021 oyununda Türkiye GP bulunmayacak. İşte detaylar.

Dünyanın en çok izlenen, en çok takip edilen motor sporlarının başında Formula 1 geliyor. Bilindiği üzere Türkiye’de yer alan İstanbul Park bir dönem F1 yarışlarına ev sahipliği yapıyordu. Fakat sonradan yaşanan anlaşmazlıklardan ötürü pist F1 yarış takviminden çıkarıldı.

Geçtiğimiz yıl, kimsenin beklemediği bir anda Formula 1‘in son yarış günleri yaklaştığında İstanbul Park takvime dahil edildi. Öyle ki bunu kimse beklemiyordu. Açıklamanın hemen akabinde de F1 araçları Türkiye’ye gelmeye başladı.

Türkiye GP

F1’in bu yıl ki ilk açıklanan takviminde de İstanbul Park yer almıyordu. Fakat geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada Kanada’nın yerine Türkiye’nin tercih edildiği belirtildi.

Böylece F1 bu yıl da Türkiye’de gerçekleşmiş olacak. Peki gelelim asıl bizi ilgilendiren kısma. İstanbul Park organizasyonun resmi oyununa da dahil edilecek mi? Bilindiği üzere F1 2021 önümüzdeki Temmuz ayında konsollar ve PC için çıkmış olacak. Gelen son haberlere göre ne yazık ki F1 2021’de Türkiye GP yer almayacak.

Sonradan bu pist güncelleme ile oyuna eklenebilir. Böyle bir ihtimal bulunuyor. Fakat oyun ilk çıktığında pistler arasında Türkiye GP yer almayacak.

Bu arada dip not olarak belirtelim. F1 serisinin yapımcısı Codemasters’ı EA satın almıştı. Dolayısıyla artık F1 serisinin arkasında da EA ismi yer alıyor.

Huawei Wireless Mouse GT ufukta gözüktü