Türkiye Gazetesi iki gündür enflasyon ve gıda fiyatlarındaki artışı yazıyor!

Yayın tarihi: 7 Eylül 2021 Salı 10:44 am - Güncelleme: 7 Eylül 2021 Salı 10:44 am

Cem Küçük ve Fatih Selek’in ardından bir diğer iktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur da artan gıda fiyatlarını ve tırmanış seyrindeki enflasyonunu köşesine taşıdı.

“Dün gazetemizin iki yazarı Fatih Selek ve Cem Küçük halkın ve özellikle AK Parti seçmeni olan orta ve orta alt tabakanın gelirinin artan gıda fiyatları nedeniyle nasıl eridiğini ve en önemli gündeminin pahalılık olduğunu yazdılar” diyen Uğur, ekonomideki problemlerin arka planına değindi.

Uğur, Türkiye’nin yatırım yapmadığını belirterek, “İş adamlarımız para kazanmayı sevdikleri kadar vatanlarını sevmeyi de bilseler bunu yaparlar” yorumunda bulundu.

Cem Küçük bile pahalılığa isyan etti: Abartmadan söylüyorum, fiyatlar can yakıyor…

“Yüzde 45’i geçen üretici fiyatlarındaki enflasyon (ÜFE) büyük bir risk olarak karşımızda duruyor. AMA ASIL RİSK; BU RİSKİN FARKINA VARAMAMAK!..” diyen Uğur, TL’nin değer kaybı konusunda da eleştiride bulunarak, “Cari açığı azaltacağız diye dövizi başıboş bırakıp enflasyonu azdıran bir yöntemin acıları bunlar. İhracat gelirimizle cari açığı azaltalım derken iç piyasadaki gıda arzını daraltıp enflasyonu azdırıyoruz. Bu da dövizi azdırıyor, böylece bir kısır döngüdür gidiyor” değerlendirmesini yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı’nın çevresi tarafından doğru bilgilendirilmediği imasıyla Fuat Uğur, yazısını şöyle bitirdi:

“İçinde bulunduğumuz durum ve alınması gereken acil tedbirler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a DOĞRU biçimde iletilmeli.”