Milliler Galler’e de yenildi, gruptan çıkma şansı mucizelere kaldı

Yayın tarihi: 16 Haziran 2021 Çarşamba 6:39 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2021 Perşembe 1:59 am

EURO 2020 A Grubu ikinci maçında A Milli Takımımız, Galler’e 2-0 yenildi. Gruptan çıkma şansını mucizelere bırakan Türkiye, son maçında İsviçre ile karşılaşacak. 

A Milli Takım, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu ikinci maçında Galler ile karşılaştı. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmada Portekizli hakem Artur Dias düdük çaldı. Bakü Olimpiyat Stadı’ndaki karşılaşmayı en az 32 bin taraftarın tribünden izledi.

A Milli Takım, Galler’e 2-0 yenilmekten kurtulamadı. Maça Galler etkili başladı. İleri uçta Bale ile Ramsey ile tehlikeli ataklar gerçekleştiren Galler, 6. dakikada Aaron Ramsey ile gole yaklaştı. Ramsey’in karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşunu kaleci Uğurcan çıkardı. 42. dakikada Bale’in gönderdiği topu göğsüyle düzelten Ramsey, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı Galler’in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

GALLER PENALTI KAÇIRDI, 90’DA 2’Yİ ATTI

İkinci yarıya A Milli Takım’da Okay ve Ozan Tufan’ın yerine Yusuf Yazıcı ve Merih Demiral girdi. Stoperde Merih ve Çağlar tandemine dönüldü. Milli Takım, ikinci yarıya daha istekli başlamasına karşın bir türlü organize olunamadı ve Galler, ikinci yarıda da oyun hakimiyetini elinde tuttu. A Milliler bir türlü orta sahada organize olamadı ve kanatlardan bir türlü rakip kaleye gidemedi.

60. dakikada Zeki Çelik’in Bale’e hareketini hakem penaltı olarak nitelendirdi. Bir dakika sonra Bale’in penaltısında meşin yuvarlak üstten farklı şekilde auta gitti. Gareth Bale, Galler’in Avrupa Şampiyonası tarihinde kullandığı ilk penaltıyı göle çeviremedi. Bale, Kasım 2010’dan bu yana ilk penaltısını kaçırdı. Galli futbolcu, kulüp ve milli takımda bu maça kadar kullandığı son 8 penaltı atışında da golü bulmuştu. 87’de Merih Demiral gole çok yaklaşmasına karşın, maçta son sözü 90+5’te Roberts söyledi ve Glaler sahadan 2-0 galip ayrıldı. Turnuva’ya 3-0’lık İtalya yenilgisiyle başlayan Ay Yıldızlılar, Euro 2020’deki ikinci maçında da puanla tanışamadı.

SON RAKİP İSVİÇRE

Gruptan çıkma şansını mucizelere bırakan Türkiye, son maçında İsviçre ile 20 Haziran Pazar günü saat 19.00’da karşılaşacak. Galler ise aynı gün ve aynı saatte İtalya ile kozlarını paylaşacak.

TRT SPİKERİNDEN ERDOĞAN GAFI

Mücadeleyi çok sayıda Türk taraftarla birlikte, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Başkanı İlham Aliyev’le birlikte tribünden takip etti.

Karşılaşma, TRT ekranlarından canlı yayınlanırken maçın hemen başında TRT spikeri Levent Özçelik şu ifadeleri kullandı: “Karşılaşmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’la birlikte Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de yönetiyor.”