‘Türkiye ekonomisini biz yönetmiyoruz’

Yayın tarihi: 8 Eylül 2021 Çarşamba 12:01 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2022 Pazartesi 9:31 am

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Tarık Balyalı, su zammı kararını eleştiren AKP’lilere yanıt verdi. Balyalı, “Ekonomide yaşanan olumsuzlukların sebebi biz değiliz” dedi.

İBB ve Pendik Belediyesi Meclis Üyesi Tarık Balyalı, İstanbul’da yapılan su zammına ilişkin konuştu. Balyalı, zam kararını eleştiren AKP’li meclis üyelerini sert bir dille eleştirdi. Türkiye ekonomisinin kötü gidişatından iktidarın sorumlu olduğunu vurguladı. Balyalı, “Ben arkadaşların Türkiye’de yaşamadıklarını, elektrik faturalarına bakmadıklarını farz ediyorum” dedi.

İBB Meclisi, İstanbul’da suya zam gündemiyle toplandı. Toplantıda İBB Meclisi’nin yüzde 39’luk zam teklifi AKP ve MHP grubu tarafından revize edildi. Yüzde 15,62 olarak sunulan zam teklifi kabul edildi. AKP’li Meclis üyeleri ise alınan su zammı kararına tepki gösterdi. İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise AKP’li üyelere sert yanıt verdi.

“TÜRKİYE EKONOMİSİNİ BİZ YÖNETMİYORUZ”

Balyalı, ”Türkiye ekonomisini biz yönetmiyoruz. Yaşanan olumsuzlukların sebebi biz değiliz. Bu arkadaşların hiç pazara gitmediklerini, elektrik faturalarına bakmadıklarını farz ediyorum” ifadelerini kullandı. Balyalı şöyle konuştu:

“2 buçuk yıldır bugüne kadar bir şekilde İSKİ’yi yönettik ama biz sadece büyükşehir belediyesi ve İSKİ’yi yönetiyoruz. Türkiye ekonomisini biz yönetmiyoruz. Türkiye ekonomisini yönetenler belli. Ekonomide yaşanan olumsuzlukların sebebi biz değiliz. Ben arkadaşların Türkiye’de yaşamadıklarını, manava gitmediklerini, köprülerden geçmediklerini, elektrik faturalarına bakmadıklarını farz ediyorum”

İSKİ duyurdu: Suya zam