Türkiye Cumhuriyeti bunu da gördü! Jandarma subayları belediye başkanının eşinin elini sıkmadı

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2024 Perşembe 7:16 am - Güncelleme: 29 Ağustos 2024 Perşembe 7:16 am

Rize’nin Pazar ilçesinde düzenlenen bir festivalin protokolünde skandal bir olay yaşandı. Protokoldeki üç jandarma subayı, Belediye Başkanı Metin Gürbüz’ün eşi Özlem Gürbüz’ün elini sıkmadı.

Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, önceki gün eşi Özlem Gürbüz ile birlikte Rize’nin Pazar ilçesinde bir festivale katıldı. Festival sırasında 4 jandarma subayı da protokolün olduğu bölüme geldi. Subaylardan biri Belediye Başkanı Gürbüz ve eşinin elini sıkıp “Hoşgeldiniz’’ derken diğer üçü başkanın elini sıkıp, eşininkini sıkmadı. Biri de elini geri çekti ve Özlem Gürbüz’ün eli havada kaldı. “Bu ülke ordunun siyasallaşmasından çok çekti” diyen Başkan Gürbüz, “Umarım düşündüğümüz gibi değildir ama emareler de ortada” diye ekledi.

“BU ÜLKE ORDUNUN SİYASALLAŞMASINDAN ÇOK ÇEKTİ”

Başkan Gürbüz Sözcü’ye olaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Geçtiğimiz hafta sonu Rize’nin Pazar ilçesinde Fındıklı ve Hopa belediyelerinin düzenlediği bir etkinlik vardı. Ben de eşimle birlikte gittim. Törende akşam saatlerine doğru 4 jandarma geldi. Biri bize selam verdi, benim, eşimin ve oradakilerin elini sıktı. Ancak diğerleri eşimin elini sıkmadı. Hatta bir tanesi elini geri çekti. Benim kuzenim TSK’dan kadın albay, eşimin ablası da kadın yarbay rütbesiyle emekliye ayrıldı. Bu ülke ordunun siyasallaşmasından çok çekti. Bir TSK mensubunun bir kadınla medenice tokalaşmaması çok düşündürücü. Eşim de ben de çok üzgünüz ve bu olaydan dolayı da kaygılandık.

“SİYASETİN VE CEMAATLERİN ORDUYA SIZMASININ SONUÇLARI HEPİMİZ İÇİN MALUM”

TSK cemaatleşmemeli ve siyasallaşmamalı. Ordunun siyasallaşması nedeniyle bu ülke geçmişte Balkanları kaybetti. 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle yaşananlara hepimiz şahit olduk. Siyasetin ve cemaatlerin orduya sızmasının sonuçları hepimiz için malum.

“UMARIM DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ GİBİ DEĞİLDİR AMA EMARELER DE ORTADA”

Yaşadığımız şey bizi çok kaygılandırdı. Umarım düşündüğümüz gibi değildir ama emareler de ortada… Binlerce yıllık geleneklerimiz ve güçlü bir ordumuz var. Rütbesi ne olursa olsun bir TSK mensubunun medeni şekilde bir kadınla tokalaşmaması çok düşündürücü.”

CÜBBELİ AMİRAL SKANDALI YAŞANMIŞTI

TSK’da bir süre önce de “Cübbeli Amiral Skandalı’’ yaşanmıştı. Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı, üniforması üzerine giydiği cübbe ve sarıkla ve makam arabasıyla tarikat evine gitmişti. Sarı hakkında uzun süre işlem yapılmamış ve kamuoyu baskısı sonrası disiplin soruşturması açılıp görevden alınmış, YAŞ toplantısına kadar TSK da kalıp daha sonra da emekliye sevk edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu konuda “Münferit bir hadise’’ demişti.

‘Sarıklı amiral’ hakkında FETÖ soruşturması iddiası

 

Kaynak: Sözcü