Türkiye BM’deki ismini değiştiriyor! Ekonomist Hanke: Yıllık yüzde 96 enflasyon sonrası yapacak daha iyi şeyleriniz var

Yayın tarihi: 18 Ocak 2022 Salı 10:59 am - Güncelleme: 18 Ocak 2022 Salı 10:59 am

Middle East Eye’de yer alan habere göre Türkiye, Birleşmiş Milletler’deki (BM) uluslararası olarak tanınan resmi adı Turkey’i, Türkiye şeklinde değiştirmek istiyor. Ünlü ekonomist Steve Hanke ise Türkiye’nin bu girişimini “Yüzde 96 olarak ölçtüğüm enflasyon sonrasında Türkiye’nin yapacak daha iyi şeyleri olduğunu düşünürdünüz” diyerek eleştirdi.

Middle East Eye’de yer alan habere göre, iki Türk yetkili, Türk hükümetinin uluslararası alanda kabul görmüş İngilizce resmi adını önümüzdeki haftalarda Birleşmiş Milletler’e (BM) kaydettirerek Türkiye olarak değiştirmeyi planlıyor.

Kaynaklar, hükümetin BM’ye basit bir bildirimde bulunarak adı değiştirebileceklerini ancak nominal Latin alfabesinde olmayan “Ü” harfinin sorun yaratabileceğini söyledi.

Üst düzey bir Türk yetkili, “Ankara’nın “Ü” konusunu henüz BM ile görüşmedi, ancak kaynağın bir çözüm bulunabileceğinden umutluyuz. İsim değişikliğinin kesin zamanlaması hükümet tarafından hala değerlendiriliyor, süreç devam ediyor” dedi. Bazı gözlemciler ise Türkiye’nin yeni adında “Ü” yerine “U” kullanabileceklerini söyledi.

Birleşmiş Milletler grubundan bir sözcünün MEE’ye aktardığı bilgiye göre, Türkiye’nin olası isim değişikliği konusunda kendileriyle temasa geçtiğinin doğru olduğunu söyledi.

Sözcü, “Türkiye Daimi Misyonu, bu değişikliğin gerçekleşmesi durumunda ülke adı değişikliğinin bildirilmesi prosedürünü kontrol etmek için BM Protokolü ile temasa geçti, ancak herhangi bir resmi bildirim almadık” dedi.

“YILLIK 96 ENFLASYON SONRASI TÜRK HÜKÜMETİNİN YAPACAK DAHA İYİ ŞEYLERİ VAR”

Son dönemlerde Türkiye’nin ekonomisi ile yakından ilgilenen ve yayınladığı raporlar ile Türkiye’nin de ilgisini çeken ekonomist Steve Hanke, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler’de yer alan İngilizce ismi Turkey’i, Türkiye olarak değiştirmesi haberini paylaşarak şunları söyledi:

“Turkey hükümeti, uluslararası olarak tanınan resmi adını İngilizce olarak önümüzdeki haftalarda BM’ye kaydettirip, Türkiye olarak değiştirmeyi planlıyor. %96.64/yıl olarak ölçtüğüm SKY-HIGH #inflation (enflasyon) sonrasında, Türk hükümetinin yapacak daha iyi şeyleri olduğunu düşünürdünüz.”

Ekonomist Steve Hanke ‘sahtekarlık’ deyip Türkiye’deki enflasyon rakamını söyledi

Ünlü ekonomist Steve Hanke Atatürk’ün sözü ile Erdoğan’a sert tepki gösterdi!