Türkiye haritasının sarıdan kırmızıya döndüğü 31 Mart yerel seçimlerinin ardından, bütçesi belediyelerden kesilen paylardan oluşan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) yönetimi yenilenecek.

31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde yüzde 37,76 oy alan CHP, Türkiye genelinde en çok belediyeye sahip olan parti olmuştu. Yakın zamanda yapılacak olan TBB’nin başkanını belirleyecek üyelerin de çoğunluğu CHP’li oldu.

Gazete Duvar’ın haberine göre kulislerde, başkanlık koltuğu için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da aday olabileceği söylendi. Parti yöneticileri sürecin kriz yaşanmadan çözüme kavuşacağını söyledi.

YILLARCA CUMHUR İTTİFAKI BELEDİYELERİNE AKTARILDI İDDİASI

Ayrıca, bütçesinin yarısından fazlası CHP’li belediyelerden kesilmesine karşın kaynaklarının tamamına yakınının yıllarca Cumhur İttifakı belediyelerine aktarıldığını söyleyen parti yöneticilerinin vurgusuna göre, “Türkiye Belediyeler Birliği de değişecek. Çoğunluk belki muhalefette olacak ama tüm partilerin güçleri ölçüsünde, adil şekilde temsil edildiği, kaynakların hakkaniyetli bir şekilde dağıtıldığı bir yapıya dönüşecek” denilmiş.

TÜM BELEDİYELER DOĞAL ÜYE

Türkiye Belediyeler Birliği, yapılan yasal değişiklikle son olarak 28 Eylül 2005’te ulusal ve uluslar arası düzeyde belediyeleri temsil etme yetkisine sahip oldu.  Öte yandan tüm belediyeler de TBB’nin doğal üyesi konumunda.

TBB’NİN BAŞKANI KİM?

Türkiye Belediye Birliği’nin başkanlık koltuğunda eski Balıkesir Büyükşehir Başkanı AKP’li Yücel Yılmaz oturuyordu. 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’nin adayı Ahmet Akın kazanmıştı.

Ekrem İmamoğlu’ndan 1 Mayıs mesajı