Metin Feyzioğlu: ‘Tuzu kuru olanların ne dediği çok önemli değil’

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2019 Cumartesi 12:31 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2019 Pazar 7:54 pm

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Yargıtay davetine katılmayan barolar hakkında, “Tuzu kuru olanların ne dediği çok önemli değil. Adli yıl açılışının çok önemli bir diyalog zemini olduğunu biliyoruz” dedi.

TBB Başkanı Feyzioğlu, birçok baronun Yargıtay’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki adli yıl açılış davetine katılmamasına ilişkin açıklamada bulundu.

Adli Yıl Açılış Töreni’ne katılmayacağını açıklayan baro sayısı 41’e yükseldi
“Yargı Reformu değerli bir çalışmadır, inşallah ekimde yasalaşacak, Türkiye’nin önünü açacaktır” diyen Feyzioğlu, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin normalleşmesi sürecinde Yargıtay Başkanlığımız önemli bir adım attı, bize elini uzattı. Biz de elimizi uzattık. Tuzu kuru olanların ne dediği çok önemli değil. Adli yıl açılışının çok önemli bir diyalog zemini olduğunu biliyoruz.”

Feyzioğlu, “Türkiye’de binlerce genç avukatın çay parası yok. 5 yıldan az kıdemli 40 bin avukat var. 10 günde 600 avukat eklenmiş aramıza ve daha yağıyor bunlar. Yargı reformunu çıkarmak zorundayız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmelerin bazı kişilerce eleştirilmesine tepki gösteren Feyzioğlu, “Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili ve üyeleriyle gideceksiniz, görüşeceksiniz, özçekimler yapacaksınız ama ‘Cumhurbaşkanı ile görüşmem’ diyeceksiniz. Yapmayın Allah aşkına, burada samimiyet nerede? Bunu son derece çelişkili buluyorum” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 2 Eylül’de gerçekleştirilecek Adli Yıl Açılış Töreni için İzmir Barosu’nun ilk ret cevabının ardından 40 baro daha Yargıtay tarafından yapılan daveti reddetmişti. Türkiye Barolar Birliği (TBB) ise törene katılacağını açıklamıştı.

 

Sarayın davetini reddeden barolara, ‘alternatif adli yıl açılışı’ çağrısı

 

Öte yandan Türkiye Barolar Birliği, ‘adli yıl açılışı’ ile ilgili kararını verdi: Barodan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

TBB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yargıtay Başkanlığı’nın Adli Yıl Töreni’ne Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nı davet etmesi üzerine konu Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu’nda tüm yönleriyle görüşülmüştür.

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu törene katılım sağlanmasına karar vermiştir.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu törene katılacak ve eskiden beri gelen geleneğin devamı olarak Yargıtay Başkanı Sayın İsmail Rüştü Cirit ile birlikte Adli Yıl açış konuşmasını yapacaktır.

Meslektaşlarımızın ve milletimizin beklentisi sorunlarımızın konuşarak çözülmesidir. Bizim de sorunları konuşarak, iletişim kurarak hep birlikte çözebileceğimize inancımız tamdır.

BAROLAR KATILMAYACAK

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere çok sayıda baro Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenecek adli yıl açılış törenine katılmayacağını duyurmuştu.

Danıştay’ın 2014’te yapılan 146. Yıldönümü töreninde konuşma yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşma süresine sinirlenen dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan salonu terketmiş, ertesi yıl yapılan törenlerde konuşma sürelerine ilişkin düzenleme yapılmıştı.