Türkiye A Milli Takımı’nın yeni hocası belli oldu

Yayın tarihi: 21 Eylül 2023 Perşembe 6:21 pm - Güncelleme: 21 Eylül 2023 Perşembe 6:45 pm

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda Stefan Kuntz’dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna son olarak Adana Demirspor’u çalıştıran İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella getirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Stefan Kuntz’un ardından A Milli Futbol Takımı’nın başına Vincenzo Montella’yı getirdiğini açıkladı.

Milli Takım’ın resmi sosyal medya hesabında Montella’nın yer aldığı bir fotoğraf paylaşıldı. Paylaşımda “Hoş geldin Vincenzo Montella!” notu yer aldı.

İtalyan teknik adam, 3 yıllığına A Milli Takım’ın başına geçti.

MONTELLA’NIN KARİYERİ

2010 yılında futbolculuk kariyerine son veren Montella’nın futbolculuk dönemindeki en belirgin özelliklerinden biri, hızlı ve keskin vuruşlarıyla rakip kalecileri zorlayan bir golcü olmasıydı. Futbolculuk kariyerinin ardından Vincenzo Montella, teknik direktörlük kariyerine adım attı. İlk teknik direktörlük deneyimini AS Roma’nın altyapısında yaşadı. Daha sonra Serie A’da Fiorentina, Sampdoria, AC Milan ve Catania gibi kulüplerin başında teknik direktörlük görevlerinde bulundu. Tecrübeli hoca ayrıca 1 yıl da Sevilla’yı çalıştırdıktan sonra Türkiye’de Adana Demirspor’un başına geldi.

Montella’nın teknik direktörlük kariyerindeki en büyük başarılarından biri, Fiorentina’yı UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale taşımasıydı. Teknik direktörlük kariyeri boyunca Montella, oyun felsefesinde hücum futboluna ve organizasyona önem veren bir stil benimsemiştir.