Türkiye 40 yılın ardından olimpiyatlarda ilk kez altın madalyada ‘sıfır çekti’

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2024 Pazar 3:29 pm - Güncelleme: 11 Ağustos 2024 Pazar 3:33 pm

Türkiye, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda 40 yılın ardında bir ilk yaşadı. Milli sporcular 1984 Los Angeles’tan itibaren ilk defa bir yaz olimpiyatlarını altın madalya kazanamadan tamamladı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları bugün sona eriyor. Milli sporcular,  olimpiyatları 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak tamamladı. Türkiye 1984 Los Angeles Olimpiyatları’ndan sonra ilk kez bir olimpiyatta altın madalya kazanamadı.

MİLLİLERDEN 3 GÜMÜŞ, 5 BRONZ MADALYA

Türkiye, kadınlar boksta 2 gümüş, 1 bronz madalya kazandı. Hatice Akbaş ve Buse Naz Çakıroğlu final maçlarında kaybederek gümüş madalya, Esra Yıldız Kahraman ise üçüncülük maçını kazanarak bronz madalya aldı.

Atıcılık branşında Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç’ten oluşan karma 10 metre havalı tabanca takımı yarı finalde Sırbistan’a yenilerek gümüş madalya kazandı.

Mete Gazoz

Mete Gazoz

Son olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Abdullah Yıldırmış’tan oluşan erkekler okçuluk takımı bronz madalya aldı.

Türkiye, Olimpiyat Oyunları tarihinde en başarılı olduğu spor branşı güreşte bu sene iki bronz kazandı. Kadınlar 68 kilogramda Buse Naz Çavuşoğlu, erkekler 125 kilogramda Taha Akgül bronz madalya aldı. Taekwondo branşında Nafia Kuş Aydın kadınlar 67 kilogramda bronz madalya kazandı.

Filenin Sultanları, A Milli Kadın Voleybol Takımı

VOLEYBOLDA İL DEFA YARI FİNALE KALINDI

Filenin Sultanları tarihinde ilk defa yarı finale kaldığı Olimpiyatlar’da yarı finalde İtalya’ya ve üçüncülük maçında Brezilya’ya yenilerek dördüncü oldu. Yüzme branşında Türkiye’yi Olimpiyat Oyunları tarihinde ilk kez finalde temsil eden 16 yaşındaki atlet Kuzey Tunçelli, 14.41.22’lik derecesiyle 5’inci oldu ve “Dünya gençler rekoru”nu kırdı.

YUSUF DİKEÇ OLİMPİYATLARIN SİMGESİ OLDU

Milli atıcı Yusuf Dikeç, final müsabakasında ekipman kullanmadan ve tek eli cebinde atış yapması nedeniyle Olimpiyatlar’ın simgesi haline geldi. Dünya çapında sosyal medyanın gündemine oturan Yusuf Dikeç’in “atış pozu”nu Olimpiyatlar’ın geri kalanında sporcular sevinç gösterisi olarak kullandı. Dünya rekoru kıran sırıkla atlamacı Armand Duplantis, kadınlar sırıkla atlamada Nina Kennedy, erkekler disk atmada Roje Stona ve pek çok sporcu, başarılarını Yusuf Dikeç haraketiyle kutladı.

Türkiye 1984’ten sonraki en başarısız Olimpiyat Oyunları’nı geçirdi. Türkiye bir önceki Olimpiyatı (Tokyo 2020) 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz madalya ile tamamlamıştı.

Paris 2024’teki üçüncü madalyamız Buse Tosun Çavuşoğlu’ndan geldi

Kaynak: ANKA