Türker Ertürk’ten “Suni deprem” açıklaması

Yayın tarihi: 11 Şubat 2023 Cumartesi 11:22 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2023 Cumartesi 11:22 pm

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, harp makinesiyle suni deprem iddiaları hakkında, “Enerjisi bunun 3,6 megawatt. 3,6 megawatt bir radyo dalgasıyla bir çakıl taşını bile oynatamazsınız” dedi.

TELE1 ekranlarında Hakan Aygün ve Gizem Fidan tarafından sunulan Fikir Kulübü programında, Merkez üssü Kahraman olan ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ABD tarafından harp makinesiyle yapay olarak yapıldığı yönündeki iddialar masaya yatırıldı.

“BUNLARIN ARKASINDA SİYASİ RANT VAR”

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, iddiaların komplo teorisi ve deli saçması olduğunu söyledi.

Türker Ertürk konuyla ilgili şunları söyledi:

“Anlatılan komplo teorilerinin hepsi deli saçması. Bir depremi, fay hattını suni olarak dışarıdan elektromanyetik dalgalarla tetikleyebilmek mümkün değil. Mesela harp cihazı var Amerikalıların. Nerede? Alaska’da. İyonosfer’de çalışma yapıyor. Peki tek mi bu? Hayır. İlk mi bu? Hayır. Rusların da var, Porto Riko’da da var. Size şunu ifade edeyim: Enerjisi bunun 3,6 megawatt. 3,6 megawatt bir radyo dalgasıyla bir çakıl taşını bile oynatamazsınız. Bunların arkasında gizil, kötü niyetli şeyler var. Niçin? Medyatik, siyasi rant peşinde koşmak var.”