Türker Ertürk’ten Burhan Kuzu’ya: Yaptığı düşmanlıktır

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2020 Salı 1:42 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2020 Salı 1:42 pm

Eski AKP’li Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi Burhan Kuzu 19 Mayıs’ta Vahdettin’i anmıştı. Emekli Tuğamiral Türker Ertürk sosyal medyada Burhan Kuzu’nun açıklamalarına tepki gösterdi.

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin tahliye edilmesi olayında ismi geçen eski AKP milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu 19 Mayıs mesajında Atatürk yerine Sultan Vahdettin’i anmıştı. Emekli Tuğamiral Türker Ertürk kendisine ait sosyal medya hesabından Burhan Kuzu hakkında çarpıcı bir paylaşımda bulundu.

Türker Ertük paylaşımında “Atatürk’ü Samsun’a çıktıktan 20 gün sonra görevden alan, 50 gün sonra rütbelerini söken, bir yıl sonra idama mahkum eden, fermanında katli vaciptir yazan, İngilizlerle işbirliği yapan, sonunda da İngiliz gemisiyle kaçan Vahdettin haindir. Bu günde onu rahmetle anmak düşmanlıktır.” dedi.

BURHAN KUZU NE DEMİŞTİ

Burhan Kuzu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Mustafa Kemal Paşa,30 Nisan 1919’da Resmi Gazete’de yayınlanan Sultan Vahdettin imzası ile Samsun 9. Ordu Müfettişliği’ne tayin edilmiştir.Mustafa Kemal,Samsun’a herhangi bir kişi olarak değil Osmanlı’nın en parlak subayı olarak çıkmıştır.Sultan Vahdettin Han’ı rahmetle anıyorum.”

AKP’li Burhan Kuzu 19 Mayıs mesajında Vahdettini andı!