TÜRKEN, Vakfın Erdoğan tweetlerini de ABD Adalet Bakanlığı’na gönderdi

Yayın tarihi: 23 Haziran 2022 Perşembe 6:59 am - Güncelleme: 23 Haziran 2022 Perşembe 6:59 am

TÜRKEN-USA Foundation, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türgev ve Ensar Vakfı’yla olan bağlarını gösteren tweetleri de ABD Adalet Bakanlığına ‘ek bilgi materyalleri’ olarak bildirdi.

TÜRKEN-USA bir süre önce Adalet Bakanlığı’nın istemesi üzerine Ensar ve Türgev Vakıf’larından oluşan TÜRKEN Vakfı’nın kurulduğu yıl olan 2014’de buyana geçmişe dönük gelir ve giderlerini göndermişti.

TÜRKEN -USA Vakfı Başkanı Behram Turan imzasıyla 18 Mayıs 2022 tarihli ABD Adalet Bakanlığına gönderilen resmi bildirimlere Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili bazı tweet’lerin ‘bilgi materyalleri’ (informational materials) olarak eklendiği görülüyor.

Buna göre, ‘Türken Vakfı’nın önceden yayınlanmış bilgi materyalleri’ başlığı altında 30 Mayıs 2016 tarihli tweet’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde kurulan Türgev’in 20’nci yılı kutlanıyor.

22 Eylül 2016 tarihi bir tweet ise Erdoğan onuruna New York’ta Türken Vakfı’nın düzenlediği geceyle ilgili. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi, Fetö, Suriye, mülteci ve Türk-Amerikan ilişkilerine değiniyor.

28 Eylül 2018 tarihli başka bir tweet ise Erdoğan’ın New York’ta TÜRKEN Foundatin’ın gala yemeğinde yaptığı konuşmada, ‘ ruhunu bir dolara satan alçaklara inat, TÜRKEN Türkiye’nin gururu oldu’ sözlerini içeriyor. O dönem TÜRKEN-USA’nın Başkanlığını Erdoğan’ın kuzeni Halil Mutlu yapıyordu.

 

TÜRKEN Foundation , ABD Adalet Bakanlığı, (Yabancı Ülke Temsilcileri Kayıt Yasası- Foreign Agents Registration Act) FARA’ya, Ensar ve Türgev Vakıfları için ayrı ayrı bildirim istemişti.

ENSAR ve TÜRGEV ABD Adalet Bakanlığı’nın resmi denetiminde

TÜRKEN’i yazan Yılmaz Polat anlattı: ABD Adalet Bakanlığı’na Ensar ve TÜRGEV başvurusu yapıldı