ABD’deki TÜRKEN Vakfı’na giden bağışlarda Arnavut bağlantısı

Yayın tarihi: 3 Şubat 2020 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 3 Şubat 2020 Pazartesi 5:57 pm

Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden 8 milyon dolar bağış yapmasıyla yeniden gündeme gelen Ensar ve Türgev Vakfı’nın ABD’deki uzantısı “TÜRKEN-USA” kendisine Türkiye’den yapılan ‘bağışlarla’ da ABD’de İslamcı bir okula bağış yapıyor. Okulun, Bilal Erdoğan’ın  mezun olduğu Kartal İmam Hatip Lisesi’yle yakından ilişkisi olduğu görülüyor.

Ensar ve TÜRGEV’in ABD uzantısı ‘TÜRKEN-USA’ milyonluk ilişkileri kitaplaştırıldı

“Bağış” olarak Türkiye’den aktarılan milyonlarca dolara, New York’ta gökdelen yaptıran, ünlü boksör Muhammed Ali’nin Şikago yakınlarındaki çiftliğini satın alıp adeta ABD’de emlak zengini bir şirket haline dönüşen “TÜRKEN-USA’”New York’taki ‘Miraj İslamic School’ adlı özel okula her yıl yüz binlerce dolar bağış yapıyor.

ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı Vergi dairesi (IRS 990 nolu) formunda ‘TÜRKEN’ Vakfı’nın kuruluşu 2014 yılından beri New York’taki ‘Albanian İslamic Cultural Center- Arnavutluk İslam Kültür Merkezi’ne bağlı okula her yıl yüz binlerce dolar bağışta bulunduğu görülüyor.

Başkentgaz’dan, Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜRGEV’e 30 milyon TL’lik bağış!

Vergi formunda “amaçlarını eğitim amacıyla yetenekli öğrencileri burs ve hibe bağışıyla ödüllendirmek olarak” açıklayan Türken Vakfı, New York’ta kar amacı olmayan bir kuruluş olarak tanımladığı ‘Arnavutluk İslam Kültür Merkezi’nin yan kuruluşu olan ‘ Miraj İslamic School’a hibe ‘bağış’ yapıldığı açıklaması yer alıyor.

KARTAL İMAM HATİP LİSESİ’YLE İŞBİRLİĞİ

Twitter sayfasından yer alan mesajlardan okulun Kartal İmam Hatip Lisesi’yle işbirliği yaptığı anlaşılıyor.

Miraj Islamic School, “Kartal AIHL Miraj Yaz Kampı öğrencileri ile ‘South Beach’te sahil yürüyüşündeyiz” paylaşımı. 2017 Temmuz

İşte bağış belgeleri: