TURKEN-USA yeni bir inşaat şirketiyle anlaştı

Yayın tarihi: 13 Haziran 2022 Pazartesi 7:07 am - Güncelleme: 13 Haziran 2022 Pazartesi 7:07 am

Yılmaz Polat

TÜRKEN-USA Vakfı, New York Manhattan’da yaptırdığı 21 katlı lüks yurt binası için yeni bir inşaat şirketiyle anlaştı.

Binayı yapan inşaat şirketi ‘CNY RESIDENTIAL LLC’ sözleşmesinin ihlal edildiği ve ‘5 milyon 307 bin 310’ dolarlık ücretinin ödenmediği gerekçesiyle New York Mahkemesi’nde TÜRKEN aleyhine haciz davası açmıştı.Dava dosyasında 24 Kasım 2020 itibariyle ‘işçilik, hizmet ve malzemelerin mutabık kalınan fiyat ve değerinin ’30 milyon 200 bin 368 dolar 80 sent’ olduğu anlatılıyor, şirkete ‘5 milyon 140 bin 551 dolar 49 sentin’ ödenmediği yer alıyor.

TÜRKEN-USA’ya 5 milyon dolarlık haciz davası

‘TÜRKEN Vakfı ,CNY RESIDENTIAL LLC’ Şirketi’nin binaya ipotek koydurmasıyla durma noktasına gelen inşaat için ‘FAST TRACK CONSTRUCTION’ adlı inşaat şirketiyle anlaştı.

FAST TRACK şirketi yurt inşaatının kalan kısmını üstlendi. Şirket New York Belediyesi’nden inşaat izni aldı. Sözleşmedeki hükümleri yerine getirmediği için haciz davası devam eden TÜRKEN’in yeni şirketle sözleşme şartları ve ne kadar ödeme yapacağı henüz bilinmiyor.

TÜRKEN Vakfı lüks yurt inşaatının son hali

Daleware Eyaleti’nde 2014 yılında Ensar ve TÜRGEV Vakıflarının ortaklaşa kurduğu ‘TURKEN Foundation’ Vakfı geçtiğimiz günler Suudi Arabistan İslam Kalkınma Bankası’ndan Haziran 2020’de 35 milyon dolar borç aldığı ortaya çıkmıştı. Vakfın krediyi aynı zamanda ‘TURKEN-House’ (Türken-Evi) olarak da adlandırılan lüks gökdelen için kullanacağı bildiriliyor.

CHP yeni TURKEN belgelerini paylaştı: Suudi Arabistan’dan 35 milyon dolar borç alındı

Binanın giriş ve birinci katları ticari amaçlarla kullanılacak, magazalar , restoranlar olacak. Tek ve çift kişilik 82 odanın yanısıra VIP konuklar için rezidanslar da olacağı bildirilen dairelerde tam donanımlı mutfak, ücretsiz yüksek hızlı internet ve kablolu televizyon olacak.

Kesin olmamakla birlikte oda ücretlerinin ‘bin 500 dolarla 3 bin dolar’ arasında olacağı bildiriliyor. TÜRKEN Vakfı binasının inşaat panosunda 2022 ilkbaharında tamamlanacağı yazıyordu. Ancak son görüntüsünü yayınladığım binanın tamamlanması başka bahara kalmış gibi görünüyor.