Turkcell iPhone kullanan kişileri iOS 15 konusunda uyardı

Yayın tarihi: 28 Kasım 2021 Pazar 12:00 pm - Güncelleme: 27 Kasım 2021 Cumartesi 3:59 pm

Turkcell iPhone kullanan kişileri uyarmak zorunda kaldı. Bunun nedeni daha çok yazılımsal bir konu.

Bildiğiniz üzere Apple bugünlerde adeta hedef tahtasında. Şirket birçok ürününde en az 5 bin TL civarında fiyat artışı gerçekleştirdi. Bu fiyat artışı ile birlikte kullanıcılar öfkelendi.

iPhone 13 serisi başta olmak üzere birçok cihazda önemli ölçüde fiyat artışları geldi. Fakat Turkcell tarafından yapılan uyarı bununla ilgili değil. Şirket çağrı düşme problemi ile ilgili kullanıcıları uyardı. Operatör şirketi Turkcell uzun bir süredir konu ile ilgili bazı şikayetler alıyordu. iPhone kullanan kişilerin güncelleme yapmasını istedi.

Turkcell iPhone

Özellikle iOS 15 kullanıcılarında görülen çağrı düşme problemi Turkcell şirketinin de gündemindeydi. iPhone 12 ve 13 serisinde yaşanan çağrı düşme sorunu kullanıcıları canından bezdirdi. Telefonla konuşurken ani bir şekilde çağrı kesiliyordu.

 

Konuyla ilgili kullanıcılarına mesaj gönderen Turkcell, iPhone 12 ve iPhone 13 serisi kullanan müşterileri uyardı. Yeni yayınlanan iOS 15.1.1 güncellemesini yapmış olmaları gerektiğini söyledi. Bu güncelleme ile birlikte çağrı kesilme sorunu ortadan kalkıyor. Yaklaşık olarak 400 MB dosya boyutuna sahip olan güncelleme çağrı düşme sorununu bitiriyor. Turkcell iPhone kullanıcılarını bu konuda uyardı.

Millî Eğitim Bakanlığı ve Turkcell’den geleceğin yazılımcıları için istihdam seferberliği

Bu güncellemeyi almadıysanız ayarlar bölümünde yer alan yazılım güncelleme sekmesine gitmeniz gerekiyor.