Kaşıkçı cinayetini aydınlatacak gelişme: İstanbul’da İki ajan yakalandı

Yayın tarihi: 19 Nisan 2019 Cuma 3:16 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2019 Cuma 4:21 pm

Reuters haber ajansının üst düzey Türk yetkililere dayandırdığı habere göre, Birleşik Arap Emirlikleri’nde görevli iki ajan İstanbul’da yakalandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, şüphelilerin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle bağlantıları araştırılıyor.

Reuters haber ajansı bugün servis ettiği son dakika haberinde Türk yetkililerin açıklamalarına yer verdi.

Üst düzey Türk yetkililer pazartesi günü İstanbul’da düzenlenen bir operasyonla Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen iki kişinin ajan faaliyetleri sebebiyle gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, şüphelilerin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilişkisinin olup olmadığının araştırıldığı öğrenildi.

‘6 AY BOYUNCA İZLEDİK’

Üst düzey Türk yetkili, şüphelilerden birinin Kaşıkçı öldürüldükten birkaç gün sonra Türkiye’ye geldiğini, sağlam iddialar oluşturmak için altı ay süreyle izlediklerini ve Pazartesi günü iki kişiyi de gözaltına aldıklarını ifade etti.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim’de geldiği Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’ndan bir daha çıkamamıştı. Cinayeti işleyen Suudi suikast timi aynı gün ülkelerine dönerken, Kaşıkçı’nın cesedinin akıbeti ise hala belirsiz.