Türk vatandaşının 70 saati İngilizlerin 2 saatine eşit!

Yayın tarihi: 14 Haziran 2023 Çarşamba 4:29 pm - Güncelleme: 14 Haziran 2023 Çarşamba 5:20 pm

AKP iktidarının ekonomi politikalarındaki yanlış uygulamaları yurttaşları fakirleştirdi. Bir kilo bonfile için yurttaşlar 70 saat hiç harcama yapmadan çalışmak zorunda. Bir İngiliz vatandaşı ise 11 saatlik ücretiyle Türkiye’de 2 günlük tatil yapabiliyor.

AKP’nin ekonomi politikalarındaki inadı nedeniyle Türk lirası her geçen gün değer kaybetmeye devam ediyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  “Nas var Nas” ve “Bu kardeşiniz burada olduğu sürece faiz düşecek” çıkışlarının ardından politika faizi yüzde 19’dan yüzde 8.5’e kadar düşürüldü. Politika faizi yüzde 19 olduğu dönem 7 lira olan dolar kuru politika faizi düşürülmeye başlandığı andan itibaren hızla yükseldi. 2023 Genel Seçimlerine Türkiye yüzde 8.5 politika faiziyle girdi. Seçim günü dolar 19 lira bandındaydı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığı’nı kazanmasının ardından dolar kuru 24 liraya dayandı.  AKP’nin ekonomi politikalarındaki bu “ben bilirim” tavrı vatandaşın cebine adeta ateş düşürdü. Vatandaşlar pazardan marketten alışveriş yaparken artık en temel ihtiyacını bile karşılayamaz oldu. Meyve sebze artık kiloyla değil tane ile satılır hale geldi. Türkiye’de asgari ücretle çalışan vatandaşlar etin tadını resmen unuttu.

İngilizler 11 saatlik asgari ücretiyle iki günlük İstanbul tatili yapıp yurdu terk etti

1 ET İÇİN 70 SAAT

Kasaplarda 1 kilo bonfilenin fiyatı 830 lirayı aştı. Hatta bazı kasaplarda bonfilenin fiyatı bin 600 liraya kadar ulaştı. Asgari ücretli bir çalışan 830 liralık bonfileden 1 kilo alabilmek için yaklaşık 70 saat çalışması gerekiyor.   Oysa ki hafta sonu İstanbul’da oynanan Manchester City – Inter Şampiyonlar Ligi Finali’ni izleyen bir İngiliz taraftar 2 günlük İstanbul seyahati için 120 sterlin ödemişti.  İngiliz taraftar 2 günlük seyahat için ödediği ücreti İngiltere’de 11 saat çalışarak kazandığını söylemişti.