Türk oyun firması satıldı

Yayın tarihi: 1 Haziran 2020 Pazartesi 3:56 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2020 Pazartesi 5:57 pm

Yerli oyun şirketi Peak, 1,8 milyar dolara dünyanın en büyük oyun firmalarından ABD merkezli Zynga’ya satıldı. Sadece ortaklık yapısı değişen Peak, faaliyetlerini ekibinde ve yönetiminde hiçbir değişiklik olmadan kendi markası altında sürdürerek bir Türk şirketi olarak kalmaya devam edecek.

Amerikalı mobil oyun geliştirici şirketi Zynga, tarihinin en büyük satın almasını gerçekleştirerek Türk oyun geliştirici şirketi Peak Games’i 1,8 milyar dolara satın aldı. Bu satışla, Peak teknoloji dünyasında 1 milyar doları geçen bir start-up için kullanılan “unicorn” (mitolojik tek boynuzlu at) tabirini alan ilk Türk şirketi oldu.

TÜRK ŞİRKETİ OLARAK KALMAYA DEVAM EDECEK

Anlaşma ile sadece ortaklık yapısı değişen Peak, faaliyetlerini ekibinde ve yönetiminde hiçbir değişiklik olmadan kendi markası altında sürdürerek bir Türk şirketi olarak kalmaya devam ederken, sadece hisselerini Zynga’ya devredecek.Peak, mühendislik, sanat, tasarım, işletme ve sosyal bilimler dallarında Türkiye’nin 35 farklı üniversitesinde eğitim görmüş 100 kişilik bir ekipten oluşuyor. Bu ekip, 29 yaş ortalamasıyla Türkiye’nin en genç ekiplerinden biri ve 10 yıldır İstanbul’da çalışıyor. İmzalanan anlaşmadan sonra da şirket çalışmalarına İstanbul’da devam edecek.