Tuvalet fırçası skandalı sonrası İzlanda’dan ilk açıklama!

Yayın tarihi: 10 Haziran 2019 Pazartesi 11:05 am - Güncelleme: 10 Haziran 2019 Pazartesi 11:51 am

A Milli Futbol Takımımız’ın Avrupa Şampiyonası elemeleri için İzlanda ile oyanayacağı maç için Başkent Reykjavik’e girişi sırasında yaşanan skandal sonrası İzlanda’dan ilk açıklama geldi!

A Milli Futbol Takımımız’ın Avrupa Şampiyonası elemeleri için İzlanda ile oyanayacağı maç için Başkent Reykjavik’e girişi sırasında yaşadığı eziyet büyük tepkiye neden oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, A Milli Futbol Takımı’na İzlanda’da gösterilen tepkinin kabul edilemez olduğunu açıkladı. Skandal sonrası İzlanda’dan ilk açıklama geldi!

Emre Belözoğlu’na tuvalet fırçası tutuldu! İzlandalı muhabirlerden açıklama üstüne açıklama

Özellikle takım kaptanı Emre Belözoğlu’na mikrofon diye fırça uzatışması TFF yetkillilerince kınandı.

Futbolcu ve teknik heyetin havaalanında yaklaşık 3 saat tutulmasına tepki gösteren yetkililer, “İzlandalılar saygısızlık yapmıştır” açıklamasını yaptı.

TFF’nin durumu UEFA’ya bildireceği ve İzlanda Federasyonu’na ceza verilmesini isteyeceği öğrenildi.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN TEPKİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, A Milli Futbol Takımı’na İzlanda’da gösterilen tepkinin kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından verdiği mesajda, “Milli Takımımızın İzlanda havaalanında maruz kaldığı muamele diplomatik teamüller bakımından da insani bakımdan da kabul edilemez. Gereğini yapacağımızdan milletimizin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Skandal sonrası İzlanda’dan ilk açıklama geldi!

İzlanda Futbol Federasyonu Güvenlik Şefi, yaşanan olaylar sonrası ile açıklamayı yapan yetkili oldu.

İzlanda ile oynayacağı EURO2020 elemeleri için bu ülkeye giden A Milli Futbol Takımımız’a, bu ülkede yapılan 3.5 saatlik skandal güvenlik araması ve fırça saygısızlığı sonrası ilk açıklama geldi.

İzlanda Futbol Federasyonu Güvenlik Sorumlusu Vidir Reynisson, “Bu konu her haliyle çok garip. Federasyon, sabah ilk iş olarak bir toplantı yapacak ve konu hakkında açıklama yapacaktır.” ifadelerini kullandı.

‘MUAMELENİN NEDENİ BELLİ OLDU’ İDDİASI

Öte yandan Akşam’ın İzlanda’da yayın yapan Morgunbladid gazetesinden aktardığı iddiaya göre, kafilenin bekletilmesinin gerekçesi ‘uçuşun, onaylanmamış bir havaalanı olan Konya’dan gerçekleştirilmiş olması.’

‘FIRÇALI SALAK BEN DEĞİLİM’

Öte yandan Sercan Dikme adlı Beyaz TV muhabirinin “Emre Belözoğlu’ya hakaret eden kişi” olarak İzlandalı Benedikt Gretarsson’u göstermesi üzerine Gretarsson, 20 bin Türk Twitter kullanıcısı tarafından tehdit edildiğini söyledi. Gretarsson, daha sonraki mesajında ise “Fırçalı salak ben değilim. Oyuncularınız ve ulusunuza saygı duyuyorum” demek zorunda kaldı.
Beyaz TV muhabiri ise yanlış kişiyi hedef gösterdiğini kabul ederek özür diledi ve ilgili tweet’ini sildi.