Türk lirası kan kaybetmeye devam ediyor! Dolar 8.34

Yayın tarihi: 30 Ekim 2020 Cuma 9:11 am - Güncelleme: 30 Ekim 2020 Cuma 1:13 pm

Yurt içi piyasalar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili sonrası haftanın son gününde yoğun veri gündemine odaklanırken; dolar/TL rekor seviyelerini 8,34’ün üzerine taşıdı. Küresel piyasalar ise salgında artan vakalarla birlikte satışlarına devam ediyor.

Yurt içinde ise yoğun bir veri akışının takip edileceği günün sabahında dolar/TL, rekor seviyelerini 8,34’e yükseltti. Dün 9,7811 ile rekor kıran euro/TL ise 9,75 düzeyinde değerleniyor. Gram altın ise 503 TL’den işlem görüyor

YURT İÇİ PİYASALARDA VERİ GÜNDEMİ YOĞUN

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), Eylül ayına ilişkin son ticaret rakamlarını saat 10.00’da açıklayacak. Kurum aynı saatte 3.çeyrek döneme ilişkin turizm gelirleri ile hizmet üretici fiyat endeksini açıklayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Eylül ayına ilişkin giriş-çıkış yapan yabancı ziyaretçi sayılarını saat 11.00’de duyuracak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK), Eylül ayının sektör raporunu yayımlayacak (14.00). Cumhuriyet Bayramı nedeniyle dün yayımlanamayan TCMB haftalık bülteni, bugün aynı saatte yayımlanacak. Bugün ayrıca MÜSİAD tarafından yayımlanan SAMEKS endeksleri açıklanacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 3 aylık “İç Borçlanma Stratejisi” raporunu açıklayacak.

YURT DIŞINDA HANGİ VERİLERE İZLENECEK?

ABD’de günün en önemli verileri kişisel gelir ve harcamalar (15.30) ile Michigan tüketici güven endeksi (17.00) olacak. ABD’de ayrıca Chicago PMI (16.45) ve Baker Hughes sondaj kule sayıları (20.00) verileri de takip edilecek.

Euro Bölgesinde öncü tüketici fiyat ve işsizlik oranı verileri açıklanacak. Yine aynı bölge için Profesyonel Tahminciler Anketi sonuçları, önümüzdeki döneme ilişkin piyasalara bilgi verecek.

Almanya’da perakende satışlar (10.00), Fransa’da ilk büyüme rakamları piyasaların diğer izleyeceği veriler olacak. ABD’de bu hafta sonu yaz saati uygulaması sona eriyor.