Türk kulüpleri Avrupa’da geceye damga vurdu! Ülke sıralaması değişti

Yayın tarihi: 16 Eylül 2022 Cuma 9:51 am - Güncelleme: 16 Eylül 2022 Cuma 9:51 am

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde dün gece Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor‘un aldığı olumlu sonuçlar UEFA Ülke Sıralaması’nı etkiledi. Türkiye, dün geceki 3 galibiyet ve 1 beraberliğin ardından listede 1 sıra daha yükseldi.

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde dün gece Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor grup aşamasındaki rakipleriyle karşılaştı. Geceyi 3 galibiyet 1 beraberlikle noktalayan Türk kulüpleri, Türkiye’nin ülke sıralamasındaki puanını artırdı.

SİVAS CLUJ DEPLASMANINDAN MUTLU DÖNDÜ

UEFA Konferans Ligi G Grubu’nun ikinci haftasında Sivasspor, CFR Cluj’a konuk oldu. Zorlu müsabaka Yiğidoların 1-0’lık galibiyetiyle sonuçlandı. Sivasspor’un ve mücadelenin tek golünü 28’inci dakikada penaltıdan Max Gradel kaydetti. Sivasspor bu sonuçla birlikte grubundaki puanını 4’e yükseltti. Kırmızı beyazlı ekip, Slavia Prag’ın ardından averajla grubunda haftayı ikinci sırada tamamladı.

Sivasspor Cluj’u tek golle yendi!

TRABZON SIRPLARI ELİ BOŞ GÖNDERDİ

UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nda mücadele eden Trabzonspor, Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız’la karşılaştı. Müsabaka Karadeniz Fırtınası’nın 2-1’lik galibiyetiyle sona erdi. Trabzonspor’un gollerini Marek Hamsik ile Trezeguet kaydetti. Bordo mavilililer bu sonuçla birlikte puanını 3’e yükseltirken Ferencvaros’un ardından ikinci sırada yer aldı.

Trabzonspor, Avrupa gruplarındaki ilk galibiyetini aldı

BAŞAKŞEHİR 2’DE 2 YAPTI

Emre Belözoğlu yönetimindeki Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu’nun ikinci haftasında Serie A ekibi Fiorentina ile kozlarını paylaştı. Karşılaşma, turuncu lacivertlilerin 3-0’lık galibiyetiyle noktalandı. Belözoğlu’nun ekibinde golleri Serdar Gürler (2) ve Bertrand Traore kaydettti. Turuncu lacivertliler bu galibiyetle birlikte grubunda oynadığı iki maçta 6 puanı hanesine yazdırarak haftayı lider kapattı.

Fiorentina’yı yenen Başakşehir Avrupa’da lider!

FENERBAHÇE SON NEFESTE 1 PUANI KURTARDI

UEFA Avrupa Ligi B Grubu’nun ikinci haftasında Fenerbahçe, Fransız ekibi Rennes’e konuk oldu. Sarı lacivertli ekip, 2-0′ geriye düştüğü maçta beraberliği 90+2’de sağladı. Fenerbahçe, gollerini İrfan Can Kahveci ile Enner Valencia’nın (P) ayağından buldu. Sarı lacivertliler bu sonuçla birlikte puanını 4’e yükseltti. Fenerbahçe, Rennes’in ardından averajla ikinci sırada yer aldı.

Fenerbahçe, Rennes mücadelesinde son anda geri döndü!

BİN PUANLIK KATKI

UEFA Ülke Puanı Sıralaması’nda en yüksek katkı bu hafta Türkiye ve Belçika temsilcilerinden geldi. 0.500 puan katkısıyla Polonya 9’uncu sırada yer aldı. Hollanda 0.800 ile 8’inci sırada yer alırken, Portekiz takımları bu hafta UEFA Ülke Puanı’na 1.000’lık katkıda bulundu. Türkiye ve Belçika’yı temsil eden takımlar bu hafta 1.400 puanlık bir katkı sağladı ve zirvede yer aldı. Türkiye ve Belçika’yı sırasıyla İspanya, İngiltere, Almanya ve İtalya takip etti.

YUNANİSTAN’I GERİDE BIRAKTIK

Avrupa kupalarında oynanan maçların ardından Türkiye sıralamada 24 bin 725 puanlık Yunanistan’ı geçerek 19’uncu sıraya yükseldi. 3 galibiyet ve 1 beraberlikle tamamlanan gecenin ardından Türkiye’nin puanı 25.100 oldu.
UEFA Ülke Puanı Sıralaması’nda 26.700 ile Ukrayna 15’inci, 26.215 ile Rusya 16’ncı, 25.225 ile Danimarka 17’nci, 25.150 ile Hırvatistan 19’uncu sırada yer aldı.

BELÖZOĞLU ETKİSİ

Emre Belözoğlu yönetimindeki Medipol Başakşehir bu sezon UEFA organizasyonlarında mücadele eden Türk takımları içerisinde UEFA Ülke Puanı’na en yüksek katkıyı veren takım oldu. Turuncu lacivertliler 9.0 katkı puanıyla zirvede yer aldı. Başakşehir’i 7.0 ile Fenerbahçe, 3.0 ile Sivasspor takip etti. Trabzonspor ve Konyaspor 2.5 puanlık katkı verdi.