Türk Kızılayı Başkanı Kerem Kınık: Ulaşımda en büyük sıkıntı Hatay’da yaşanıyor

Yayın tarihi: 7 Şubat 2023 Salı 11:18 am - Güncelleme: 7 Şubat 2023 Salı 11:18 am

Türk Kızılayı Başkanı Kerem Kınık, arama kurtarma ekiplerinin ulaşımda en çok sıkıntı yaşadığı ilin Hatay olduğunu söyledi.

Türk Kızılayı Başkanı Kerem Kınık, gece saatlerinde Bilge Yurtdagülen’in sunduğu TELE1 Deprem Özel yayınına katıldı.

Kerem Kınık, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremin ağır şartlarının yanında kötü hava nedeniyle arama kurtarma çalışmaları yapmak için deprem bölgelerine ulaşma konusunda sorunlar yaşadıklarını, deprem bölgelerine ulaşmada en büyük sorunun da Hatay’da yaşandığını söyledi.

Kınık, “Depremin ağır şartları üzerine bir de kışın ağır şartları eklendi. Bu iki sebepten dolayı yollarda büyük hasarlar var. Hem kıştan kaynaklanan blokajlar hem de depremden kaynaklanan bir takım sıkıntılar var. Dolaysıyla illerin dışından bu bölgeye intikal etmeye çalışan iş makinaları, arama kurtarma ekipleri bir kısmı mahsur kaldı, kurtarılmaya çalışılıyor. Dolaysıyla ulaşmada sıkıntı yaşıyoruz. Burada da en büyük sıkıntı Hatay’da yaşanıyor. Maraş-Malatya yolu en sık kullanılan yol. Orası kilitlenmiş, kapanmış durumda. Biz iki saat önce Pazarcık’tan Malatya’ya geçmeye çalışıyorduk ama ikinci depremde oluşan çok büyük hasar nedeniyle yol tamamen kapanmış, kullanılamaz hale gelmiş durumda” şeklinde konuştu.

KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Kerem Kınık, kan bağışı için yaptıkları çağrının da halkta önemli bir karşılık bulduğunu belirterek halka teşekkür etti. Günlük kapasitelerinin iki katına kadar ünite kan almalarına rağmen kan ihtiyacının olacağını belirten Kınık, kan bağışının devam etmesi çağrısında bulundu.

Kınık şunları söyledi:

“14 binin üzerinde yaralımız var. Bu noktada kan ihtiyaçları için de vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmuştuk. Çok büyük bir karşılık bulduk. 20 bin maksimum günlük kan alabilmek kapasitemiz vardı günlük ama bugün 40 bin ünite kan aldık. Bu kan bağışının devam etmesi gerekiyor. Çünkü ihtiyaç var. Vatandaşlarımız yalnız kan bağışına gitmeden önce randevu alırlarsa kanver.org sitemizden zaman kaybetmemiş olurlar.”

Oteller depremzedeler için hazırlandı