Türk-İş’ten asgari ücrete ikinci zam açıklaması: Taraflar Aralık’ta toplanır

Yayın tarihi: 22 Mart 2022 Salı 11:49 pm - Güncelleme: 22 Mart 2022 Salı 11:49 pm

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yıl içerisinde asgari ücrete bir zam daha yapılacağı tartışmalarına ilişkin konuştu. Atalay, ” Bunun günü aralık ayı. Aralık ayında taraflar toplanır. Biz konuyu müzakere ederiz” dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay,  Abant Tabiat Parkı’nda Demiryol-İş Sendikası tarafından düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi Uygulama ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

Ergün Atalay, asgari ücrete tartışmalarına ilişkin konuştu. Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile konuyu görüştüğünü belirterek bakanın asgari ücret zammının aralık ayında konuşlacağını ifade etti. Atalay şunları kaydetti:

 

“Biz asgari ücreti haziran ayında hiç görüşmedik. Bunun günü aralık ayı. Aralık ayında taraflar toplanır. Biz konuyu müzakere ederiz. Aradan 4-5 gün geçti. Herkes konuşuyor. Dün Bakan Bey’e sordum. O da ‘Bunun günü aralık ayı.’ dedi. Şimdi resmi muhatabı bakanlık, Türk-İş ve TİSK. Fiyat artışı pazarda var mı? Var. Markette var mı? Var. Kasapta var mı? Var. Domatesin, elektriğin, doğal gazın, benzinin nereye geldiğini hepimiz biliyoruz. Ya otomatiğe bağlamak lazım. Enflasyon her ayın başında açıklanıyor. O zaman her ayın başında enflasyon açıklandığı zaman bu enflasyon miktarını asgari ücretliye, emekliye vermek lazım. Haziran ayı olur mu olmaz mı? Böyle bir yönetmelik yok. Ülkeyi yönetenler yapabilirler mi? Yaparlar. Biz de zevkle keyifle o masaya haziran ayında çağırırlarsa otururuz. Çağırmazlarsa bu kayıplarımızı aralık ayındaki, ocak ayından beri ne kayıp varsa masaya koyarız. Onu almadan da o meselenin altına imza atmayız. Onun için milleti beklenti içine sokmamak lazım.”

Atalay, asgari ücretle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yeniden görüşeceklerini de bildirdi.

Özgür Demirtaş’tan Bakan Bilgin’e: Bilmeseniz bile asgari ücrete zam yapacaksınız