Türk İş asgari ücrette ‘sınır rakamı’ bakana söyledi iddiası

Yayın tarihi: 8 Aralık 2021 Çarşamba 11:26 am - Güncelleme: 8 Aralık 2021 Çarşamba 11:45 am

Asgari ücret görüşmeleri sürerken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın, Bakanı Vedat Bilgin’den ‘asgari ücretin 4 bin TL’nin altına düşürülmemesi’ni istediği öne sürüldü.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2. toplantısı dün Türk-İş’in ev sahipliğinde gerçekleştirilirken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e bir rakam söylediğini belirtmişti.

Sabah gazetesinden Hazal Ateş’in haberine göre Atalay’ın Bakan Bilgin’den asgari ücretin 4 bin TL’nin altına düşürülmemesini istediği öne sürüldü.

“ARZU ETTİĞİMİZ RAKAM GELMEZSE ACELE ETMENİN ANLAMI YOK”

Türk-İş Başkanı Atalay, dün yaptığı açıklamada, insanların tebessüm edeceği bir rakamla masadan ayrılmak istediklerini ve kamu emekçisine olduğu gibi işçiye de ek refah artışı yapılması gerektiğini söylemişti. “Arzumuz bir an evvel bir rakam gelsin de kamuoyunu fazla meşgul etmeden bağlayalım” diyen Atalay “Ama Arzu ettiğimiz gibi bir rakam önümüze gelmezse acele etmenin anlamı yok” ifadelerini kullanmıştı.

Asgari ücrette ikinci toplantı! Türk İş Başkanı’ndan TÜİK göndermesi

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI YARIN

Komisyonun 3. toplantısı 9 Aralık’ta TİSK’in ev sahipliğinde yapılacak. Asgari ücret görüşmelerinin 4 oturumda sonuçlandırılması bekleniyor.

Asgari ücret Kabine gündeminde