Türk-İş asgari ücret teklifini revize etti

Yayın tarihi: 20 Aralık 2022 Salı 4:55 pm - Güncelleme: 20 Aralık 2022 Salı 5:06 pm

Milyonlarca işçi asgari ücretin kaç lira olacağını merakla beklerken Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda da çalışmalar devam ediyor. Türk-İş bugün yapılan toplantıda asgari ücret teklifini revize ederek 9 bin lira olarak açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun, 2023’te geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamındaki üçüncü toplantısı sonuçlandı. Komisyonun ilk toplantısı 7 Aralık’ta ikincisi 14 Aralık’ta yapıldı. Üçüncü toplantı için ilk olarak 21 Aralık öngörülmüş sonra bugüne alınmıştı.

İşçi ve işveren tarafının rakamlar üzerinden pazarlıklarını yürüttüğü toplantıda, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamının belirlenmesi bekleniyor.

Asgari ücret için kritik toplantı! Anlaşma sağlanması bekleniyor

TÜRK İŞ REVİZE ETTİ

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret için kırmızı çizgilerinin açlık sınırı da olan 7 bin 785 TL olduğunu söylemişti. Türk-İş’in açıklamasına gelen tepki çekmişti. Bugün yapılan toplantıda Türk-İş  teklifini revize ederek 9 bin liraya çıkarttı. Atalay, “Kabul edilirse imzalarız, yoksa masada olmayız” dedi.

İşçi tarafı asgari ücret için vergi düzenlemesi gerektiğini de savunuyor. Bakanlık verilerine göre özel sektör çalışanlarının yüzde 37’si asgari ücret alıyor.