Türk-İş asgari ücret için “3.500’ü kabul etmeyiz” dedi

Yayın tarihi: 28 Kasım 2021 Pazar 7:18 pm - Güncelleme: 28 Kasım 2021 Pazar 7:18 pm

2022 yılında geçerli olacak ve milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri 1 Aralık’ta başlayacak. Görüşme tarihi yaklaştıkça taraflardan da peş peşe açıklamalar geliyor. Beklenen görüşme öncesi Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’dan da açıklama geldi.

Avrupa’da en çok asgari ücretle çalışan oranı Türkiye’ye ait. Bu nedenle asgari ücret görüşmeleri milyonlarca işçi tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Görüşmeler 1 Aralık’ta başlayacak. Görüşmelerde hükümeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçiyi Türk-İş, işvereni ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu TİSK temsil edecek.

Görüşme tarihi yaklaştıkça taraflardan da peş peşe açıklamalar geliyor. Taraflar Aralık ayında başlayacak  görüşmeleri bu yıl içerisinde kısa sürede bitirmeyi hedefliyor.

“O RAKAMI KABUL ETMEYİZ”

Müzakereler öncesi Türk-İş’ten yeni bir açıklama geldi. Aydınlık gazetesinden İsmet Özçelik’e konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret için kulislerde konuşulan 3 bin 500, 3 bin 700 rakamına ilişkin, “Kabul etmeyiz” açıklamasını yaptı.

Atalay “O rakamı kabul etmeyiz. Rakam konusunda elbette bir çalışma yaptık. Bir rakam da belirlemiştik. Ama o zaman dolar 9 liraydı.” dedi.

TİSK Başkanı asgari ücret için tarih verdi

AKP’li Özhaseki: Asgari ücret süresi gelmeden ilan edilecektir

Alman ve Türk vatandaşın asgari ücretle alacağı altını karşılaştırdı