Türk futbolunda ikinci hakem saldırısı! Karaoğlan sustu Hatayspor açıkladı

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2024 Salı 12:00 pm - Güncelleme: 27 Ağustos 2024 Salı 2:50 pm

Haber: Haber Merkezi

Hakem Atilla Karaoğlan, Hatayspor – Antalyaspor mücadelesinin devre arasında Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe’nin korumasının saldırısına uğradı. Saldırının ardından Karaoğlan’dan açıklama gelmezken Hatayspor cephesi saldırıyı doğruladı. Hatayspor’dan yapılan açıklamada saldırının faillerinin hesap vermesi gerektiğini belirterek TFF’ye ‘adalet’ çağrısı yaptı.

Süper Lig olaylı başladı. 3-2 Antalyaspor’un galibiyetiyle sonuçlanan Hatayspor – Antalyaspor arasındaki mücadeleye Hakem Atilla Karaoğlan’a saldırı damga vurdu. Hatayspor’ın ilk yarıyı 2 – 0 önde tamamlamasının ardından maçın devre arasında Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe’nin korumasının Karaoğlan’a saldırdığı ileri sürüldü.

Devre arasında yaşananların ardından mücadelenin ikinci yarısında Antalyaspor 3 gol bularak mücadeleden 3-2 üstün ayrıldı. Hakeme şiddet olayının ardından Hatayspor cephesi yaşanan şiddet olayının hakem kararlarını etkilediğini belirterek TFF’ye ‘adalet’ çağırısında bulundu. Hatayspor cephesi, hakeme saldıranların da derhal yakalanarak hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Antalyaspor Başkanı’nın koruması Atilla Karaoğlan’ı darp etti iddiası

SALDIRIYI KABUL ETTİLER

Hatayspor Yönetim Kurulu tarafından yayınlanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Süper Lig’in 3. Haftasında, deplasmanda oynadığımız Antalyaspor maçına damga vuran hakem kararlarını sürekli olarak gözden geçirmekteyiz. Takımımız aleyhine verilen tüm kararların tek sebebinin, maçın hakemi Atilla Karaoğlan’ın ilk yarı bitiş düdüğü ile Antalyaspor yöneticilerinden birinin saldırısına uğramasından kaynaklı olduğu tüm spor kamuoyunun takdiridir. Yayıncı kuruluşun “ligin kalitesini düşürmemek” için yayınlamadığı görüntüler incelendiğinde ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılacaktır. Maçın hakeminin, can güvenliğini sağlamak amacıyla bu kararları verdiği aşikardır ve yaşanan bu üzücü olay sonrası maçın seyri tamamen değişmiştir. Adil yönetim ve futbolun ruhuna uygun kararlar, tüm takımlar için geçerli olmalıdır. Bu vesileyle, Atakaş Hatayspor olarak maçın yalnızca sahada kazanılmasından yana olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz. Ligin başlarında TFF yönetimine yapılan ziyarette tarafımıza verilen “adil yönetim” sözlerinin yerine getirileceğine inancımız tamdır. Bilindiği üzere Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet ÖNTÜRK önderliğinde, en önemli görevi şehrine moral vermek olan takımımız kendi imkanlarıyla mücadele ederek lige başlamış ve hala yeterli desteği alamamıştır. Atakaş Hatayspor olarak, şehrimizin geçtiği zorlu süreçlerin içinde umudu temsil etmekteyiz. Zor şartlar altında bile, Hatay’ın ve Hatayspor’un mücadelesini sürdürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak, futbol sahasında yaşanan haksızlıklar, sadece kulübümüzü değil, bu zor günlerde desteklerini esirgemeyen Hatay halkını da derinden yaralamaktadır. Antalyaspor maçına dönecek olursak, hakeme yapılan saldırıyı kınıyor, sorumluların bir an önce adalete hesap vermesini istiyoruz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ