Türk diplomatı ve iki Irak vatandaşını öldürenlere verilen idam cezası onaylandı

Yayın tarihi: 23 Eylül 2020 Çarşamba 12:16 am - Güncelleme: 23 Eylül 2020 Çarşamba 12:16 am

17 Temmuz 2019’da Erbil’de saldırı düzenleyerek Türk diplomat Osman Köse ve Osman Muhammed Ali ile Beşdar Ramazan Salih’ın öldüren 2 kişi hakkında verilen idam cezası onaylandı.

Rûdaw’da yer alan habere göre Kürdistan Bölgesi Temyiz Mahkemesi, Erbil 2. Ceza Mahkemesi’nin Türk diplomat Köse ve Ali ile Salih’i öldüren iki kişi hakkında verdiği idam kararını onayladı.

Erbil 2. Ceza Mahkemesi, 11 Şubat 2020’de görülen duruşmada Türk diplomat Osman Köse ve iki Irak vatandaşını öldüren zanlılara ve işbirlikçilerine faklı cezalar vermişti. Saldırıyla ilgili, 2 kişi idam cezası, 1 kişi bir yıl hapis cezası, 3 kişi de 2’şer yıl hapis cezası almıştı.

Rûdaw’a konuşan olayın şüphelilerinden Sıtkı Kerim Han’ın avukatı Faxir Simko Reşid, “Güvenlik güçleri Hokkabaz restorantında meydana gelen saldırı ile ilgili aralarında baş fail Mazlum (Dağ) Muhammed Zeki ve Abdurrahman Şahin olmak üzere 7 kişiyi gözaltına almıştı. Mazlum Muhammed Zeki ve Abdurrahman Şahin’in aldıkları idam cezası Temyiz Mahkemesi tarafından onaylandı” dedi.

Temyiz Mahkemesi’nin dosya ile ilgili son kararını verdiğini belirten Faxir Simko Reşid, “Temyiz Mahkemesi 15 Eylül 2020’de İsmail Halil Muhammed ve Receb Baki Abdulkerim’e ikişer yıl hapis cezasına, Sıtkı Kerim Han ve Eyup İbrahim Mela da aldıkları birer yıl cezayı yattıkları için serbest bırakmaya karar verdi” ifadelerini kullandı.