Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi 40’ıncı yılını kutluyor

Yayın tarihi: 4 Ekim 2019 Cuma 11:30 am - Güncelleme: 4 Ekim 2019 Cuma 4:04 pm

Yılmaz Polat / ABD

ABD’nin en güçlü Türk-Amerikan kuruluşu olan ‘Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi-ATAA’ 40’ıncı kuruluş yıldönümünü kutluyor.

ABD’de örgütlü 50’den fazla Türk-Amerikan derneğini bünyesinde toplayan ATAA, yarın Washington’da bir konferans düzenliyor.

Asamble Başkanı Gökhan Özalp, “ATAA’nın kuruluş ilkeleri ışığında,  hukuk kurallarına, laikliğe, demokrasiye ve insan haklarına saygılı biçimde Türk- Amerikan toplumuna hizmet vermeye devam edeceğini” söyledi.

Özalp, “Bunlar aynı zamanda, Mustafa Kemal Atatürk’ün tanımladığı gibi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ilkeleridir” dedi.

Washington merkezli Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi’nin destek verdiği ‘Türk Dostluk Grubu’nun 100’ün üzerinde Kongre üyesi bulunuyor. Grubun kurulmasında büyük katkısı olan eski Milletvekili (1995-2016) Ed Whitfield bir konuşma yapacak.

Asamble’nin kuruluş yılı 1979’da Türkiye’nin Washington Büyükelçisi olan Şükrü Elekdağ’ın Türkiye’den video mesajı yayınlanacak.

“Bağımsızlık savaşı, Atatürk ve modern Türkiye” konularının ele alınacağı konferansa çok sayıda Türk ve Amerikalı akademisyen katılacak.  “Tele1 18 dakika” programcısı Prof. Dr. Emre Kongar’ın da “Bağımsızlık savaşı, ABD’de Türkler ve Türkleri etkileyen politikalar” konulu panel ve gala gecesi konuşması yapacağı etkinliğin diğer katılımcı akademisyenleri şöyle:

Dr. Justin A. McCarthy, Professor of History, University of Louisville
Dr. George W. Gawrych, Professor of History, Baylor University
Dr. Işıl Acehan, Visiting Professor of History, George Mason University
Dr. Paul Kubicek, Professor of Political Science, Oakland University
Dr. Emine Evered, Associate Professor of History, Michigan State University
Konferansta ayrıca Dr. Yalçın Ayaslı’da bir konuşma yapacak.
(MIT-Boston-Turkish Coalition of America’nın kurucusu)