Turizmciler Kos’a tepkili: Bizimki otel onların pansiyon

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 8:51 am - Güncelleme: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 8:53 am

Pahalılık nedeniyle bu yıl Türkiye’den Yunanistan’a akın oldu. Turizmciler ise Yunanistan’a gidenlerin pansiyonda kaldığını savundu.

AKP’nin yanlış politikaları bu yıl turizme darbe vurdu. Fiyat pahalılığı nedeniyle vatandaşlar Yunanistan’a akın etti. Altı ayda Yunan adalarına 200 bin kişi geçerken İpsala ve Pazarkule’den çıkış yapan otomobil sayısı da 200 bini aştı.

Ekonomim de turizmcilere mikrofon uzattı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) İzmir BTK Başkanı Kıvanç Meriç, son dönemde Türk turistlerin Yunanistan’ı tercih etmesinin en temel nedeninin “dövizin baskılanması” olduğunu söyledi. Bu eğilimin geçen yıl başladığını ifade eden Meriç, “İç pazarda vatandaşımız yurt dışına maliyeti daha düşük bir şekilde gitme şansı elde edebiliyor. Yurt içinde de tatilin fiyatı yüksek kalıyor. Türkiye’de otelcilerin daha fazla kar ettiği anlamına gelmiyor. Maliyetler daha yüksek” dedi.

“BİZİMKİ OTEL ONLARINKİ PANSİYON”

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu da şu ifadeleri kullandı:“Yunanistan’dan yemek masası paylaşıp fiyat veriyorlar. Kaldıkları otelin şartlarını kimse göstermiyor. Siz Türkiye’deki 5 yıldızlı otelle Yunanistan’daki pansiyonu kıyaslarsanız olmaz. Yunanistan’daki tek ucuz şey alkollü içki. Ama biz de her şey dâhil sistemi ile bu açığı kapatıyoruz. Bir şeye ucuz derken doğru kıyaslama yapmak zorundayız.”

“KARŞILAŞTIRMA DOĞRU DEĞİL”

İki ülke fiyatlarını karşılaştırılmanın doğru olmadığını savunan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler de Yunanistan’da 400 liraya satılan içkinin Türkiye’de sadece alış fiyatının 600 TL olduğuna dikkat çekti.

İşler, “Başka ülkelere vize alamayanlar kapıda vize ile Yunan adalarına gittiler. Oralardaki fiyatlarla Türkiye’deki fiyatları karşılaştırdılar. Ulaşım, otelde konaklama, vize parasını hesaba katmadan kısaslarda bulundular. Orada karı koca mutfakta oğul garson, öyle hizmet veriyorlar.”

Kaynak: TELE1