Turizm Tanıtım Ajansı’na atanan Tamince’nin FETÖ yöneticisiyle para trafiği MASAK raporunda

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2019 Pazartesi 12:53 pm - Güncelleme: 26 Ağustos 2019 Pazartesi 1:00 pm

Mali Suçlar Araştırma Kurulu’nun (MASAK) 2011-2014 arasında Fettah Tamince ile FETÖ’nün üst düzey yöneticilerinden Hüseyin Kara arasında 44 işlem belirledi. 362 bin 305 liranın Kara’nın hesabına aktarıldığını tespiti yapılan MASAK raporunda, havalelerin birçoğunun Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince tarafından yapıldığı belirtti.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davalarında yargılanan ve beraat eden Tamince, bir dönem örgütün medya yapılanmasının en önemli ayağı olarak gösterilen Zaman gazetesinin sahipleri arasındaydı.

Tamince’nin ataması sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasına girdi.

Independent Türkçe’den Cihat Arpacık’ın haberine göre; Tamince, FETÖ’ye yardım ve örgüt üyeliği suçlamalarıyla Konya’da hakim karşısına çıktı. Tamince’nin beraatı ile sonuçlanan dava, Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İşadamının avukatı Gülçin Kıratlı aracılığıyla mahkemeye sunduğu savunmada, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin verdiği karara atıf yapılarak, ‘FETÖ’nün başlangıçta bir ahlak ve eğitim hareketi olarak ortaya çıktığı ve toplumun her katmanının büyük kesimince böyle algılandığı’ iddia edildi.

“MÜVEKKİLİM EN FAZLA HEDEF OLMUŞ OLABİLİR”

Savunmada şu ifadeler kullanıldı:

Müvekkilim Fettah Tamince’nin, bu örgüt içinde, süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk arz eden eylem ve faaliyetlerinde bulunmamaktadır. En fazla, bu tarz eylem ve faaliyetlerin muhatabı ve hedefi olmuş olabilir.

Örgütün, henüz bir “terör örgütü” olarak tanınmadığı, kendisini pazarlanmaya elverişli sıfat ve kılıklarla tanıttığı son birkaç yıl öncesine kadar, farklı duygu ve gerekçelerle de olsa, bir sosyal kabulün, toplumsal ve siyasal desteğin muhatabı olduğu da bilinmektedir.

 

Fettah Tamince de kandırılmış! FETÖ’ye yardımdan beraatin gerekçesi, ‘hayır işi’…

 

Davanın gerekçeli kararı 9 Ağustos 2018’de yazıldı. Gerekçeli kararın Tamince’yle ilgili bölümünde, işadamının örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiğine ya da örgüt üyesi olduğuna dair ‘yeterli delil’ elde edilemediği için beraatına karar verildiği belirtildi.

Tamince hakkında benzer suçlamalar Antalya’da da soruşturmaya dönüşmüş ancak bu soruşturma takipsizlikle sonuçlanmıştı.

MASAK RAPORUNDAKİ FETÖ-TAMİNCE TRAFİĞİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2016’da açılan FETÖ Ana Davası’nın sanıkları arasında yer alan Hüseyin Kara ile Fettah Tamince arasındaki para trafiğinin Mali Suçlar Araştırma Kurulu’nun (MASAK) takibinde olduğu ortaya çıktı.

Güvenlik birimlerine göre FETÖ’nün yönetildiği İstişare Heyeti’nde yer alan Hüseyin Kara, 2015 yılında Türkiye’den kaçarak örgüt lideri Fetullah Gülen’in yanına gitti.

Örgütün Gürcistan, Uzakdoğu ve Ortadoğu imamı olduğu iddia edilen Kara, bir dönem FETÖ içinde faaliyet gösteren Latif Erdoğan’ın savcılığa verdiği ifadeye göre, Konya ve Antalya imamlığı da yaptı. Emniyet, birçok üst düzey FETÖ şüphelisi gibi Kara’yı da merceğe almıştı.

44 HAVALENİN ÇOĞU TAMİNCE’DEN

Soruşturmanın bir safhasını da MASAK yürüttü. Kara’nın para hareketlerini inceleyen MASAK, 2011-2014 arası 44 işlem belirledi. 362 bin 305 liranın Kara’nın hesabına aktarıldığını tespit eden MASAK raporunda, havalelerin birçoğunun ise Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince tarafından yapıldığını belirtti.