Turistleri gören taksici Türk yolcuyu almadı, ‘değişim saati’ dedi

Yayın tarihi: 13 Ekim 2021 Çarşamba 2:45 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2022 Çarşamba 12:59 pm

Gaziosmanpaşa’da Türk yolcu AVM önüne taksi çağırdı. AVM önüne gelen taksici, turistleri görünce Türk yolcuları bırakıp Arap turistleri aldı. Aynı AVM önünde benzer görüntüler yaşandığını belirten taksi bekleyenler duruma tepki gösterdi.

Taksiciler yolcu seçmeye devam ediyor. Genellikle turist yolcuları kabul eden taksiciler turistlerden fahiş ücretler teklif ediyor. Türk olduklarını anladıkları yolculara ise türlü bahaneler uyduruyor.

İstanbul Gaziosmanpaşa’da bir taksici, kendisini çağıran yolcunun Türk olduğunu anlayınca, orada gördüğü Arap turistleri aldı. Türk yolcu, “Gideceğim yol 10 dakika ama değişim saati diyerek beni almadı. Bizden sonra da 10 kişi bindi” dedi. Yakınlardaki taksi durağının başkanı Salih Uzuntaş ise, “”Biz burada oluyoruz, zabıta ekiplerini de çağırıyoruz. Şikayetçiyiz. Taksim, Eminönü, Sirkeci, Sultanahmet gibi yerlerde daha çok denetimin yapılması gerekiyor. Burada bizim taksicilerin yanlış yapma lüksü yok. Burada kameralar var biz ceza veriyoruz. Yabancı taksicilerden sıkıntı çekiyoruz. Bu da bizim durağa mal oluyor” diye konuştu.

“BEYLİKDÜZÜ’NE YOLCU ÇIKTIĞI ZAMAN TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUYOR”

Değişim saati olduğunu söyleyerek müşteri almayan taksici, “Arabayı vermeye gidiyorum değişim saati. Biz hep Türk alıyoruz. Yabancı almıyoruz. Bir kadın ‘bizi almıyorsunuz’ dedi. Sizin gibi, ben de dedim ki, ‘alakası yok’. Bu saat değişim saati. Değişim yapmayalım mı yani. Biz uzun gidemiyoruz. Benim Mecidiyeköy’den Beylikdüzü’ne yolcu çıktığı zaman tüylerim diken diken oluyor. 4 saat sürüyor orası. Ayaklarım tutmuyor, trafik bizi öldürüyor” dedi.

 

Turist yolcuyu kabul etmeyen taksi, trafikten men edildi

İstanbul’da taksinin çarptığı at öldü