Turhan Çömez’den kulis: Referanduma Bahçeli engeli

Yayın tarihi: 15 Kasım 2022 Salı 11:32 pm - Güncelleme: 15 Kasım 2022 Salı 11:32 pm

İYİ Partili Turhan Çömez, katıldığı bir TV programında Saray’dan kulis bilgisi edindiğini belirterek, “Bahçeli başörtüsü referandumu gidilmemesi karşılığında ‘HDP ile görüşülmesine karşı çıkmayacağım’ demiş” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Halk TV’de katıldığı bir programda Saray koridolarından kulis bilgisi edindiğini söyledi. Çömez, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa’da türban değişikliği için referanduma gidilmesi çağrısında geri adım atmasının arkasında MHP Lideri Devlet Bahçeli olduğunu öne sürdü. Çömez, Bahçeli’nin referanduma karşı çıktığını ve karşılığında HDP ile görüşülmesine sessiz kaldığı iddiasını şöyle aktardı:

“Erdoğan, ‘sıkıysa referanduma gidelim’ ardından ‘insan hakları refanduma gitmez’ dedi. İktidarın çelişkileri toplumun gözü önünde. Biz Erdoğan’ın zik zaklarına alıştık. Bunun da arkasında Bahçeli var. Saray koridorlarından kulis bilgisi vereyim. Ciddi müzakareler yapıldı. Bana ulaşan bilgilere göre sayın Bahçeli, referanduma karşı çıkmış bunun da karşılığında HDP ile görüşmesine karşı çıkmayacağım demiş.

“AİLE KAVARMINI ÇIKARTIN”

Hatta; Anayasa değişikliği geldiğinde anlayacağız doğru olup olmadığını. Aile kavramını çıkartın sadece başörtü konusu gelsin ve referanduma gidilmeyecek bir formülle gelsin talebi olmuş”