Turgutlu’da Ekrem İmamoğlu ve toplu açılış töreni rüzgarı

Yayın tarihi: 30 Nisan 2023 Pazar 1:50 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2023 Pazartesi 1:52 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla Turgutlu Belediyesinin kente kazandırdığı Mustafa Kemal Mahallesi Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi, Urganlı Çok Amaçlı Salon ve Düğün Salonu, Mobil Mutfak Aracı ile altı mahallede yapımı tamamlanan spor tesislerinin toplu açılış töreni yapıldı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun gerçekleştirdiği “Turgutlu Halk Buluşması”nda Turgutlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen dört farklı projenin toplu açılış töreni de yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda düzenlenen ve şölen havasında geçen Turgutlu Halk Buluşması ve Toplu Açılış Töreninde; Mustafa Kemal Mahallesi Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi, Urganlı Çok Amaçlı Salon ve Düğün Salonu, Mobil Mutfak Aracı ile Akçapınar, Yakuplar, İzzettin, İstasyonaltı, Derbent, Dağyeniköy Mahallelerine kazandırılan spor tesislerinin açılışı yapıldı.

 

“BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ”

“Çok güzelsin Turgutlu’m… Nasıl kazanmıştık? Birleşe birleşe kazanmıştık. Yeniden birleşe birleşe kazanacağız” diyen Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Adnan Yücel’in “Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek” şiirindeki “Saraylar saltanatlar çöker, bir gün bu zulüm biter. Menekşeler de açılır üstümüzde leylaklar da güler. Bugünlerden geriye, bir yarına gidenler kalır bir de yarınlar için direnenler…” dizelerini, alanı dolduran binlerce kişiye okudu. Başkan Çetin Akın, “O direnen yiğitleri; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızı, Grup Başkanvekilimizi Turgutlu’ya getirdik. Onları size, sizleri de Allah’a emanet ediyorum” dedi.

“EGE’NİN KADİM ŞEHRİ TURGUTLU’YA SELAM OLSUN… TURGUTLU’NUN SORUNLARININ ÇÖZÜMLERİNİ HEP BİRLİKTE KAZANDIRACAĞIZ”

Törende konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, “Belediye Başkanımız Çetin Akın’a teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir buluşma oldu. Ege’nin kadim şehri Turgutlu’ya selam olsun… Size, İstanbul’dan 16 milyon insanın selamını getirdim. Bundan sonra iktidarın adı; “Milletin İktidarı” olacak. 86 milyon insanın, ortak aklın, ortak duyguların ve ortak hedeflerin iktidarı olacak. Ülkenin sorunlarını çözerken Turgutlu’nun da özel sorunlarını çözerken Turgutlu’yu sizinle konuşacağız, belediye başkanımızla konuşacağız. Onun öngördüğü çözümleri Turgutlu’ya hep birlikte kazandıracağız. Parti ayrımı yapmayacağız. Turgutlu’da tarımda, sanayide ve turizmde ciddi adımlar atmak istiyoruz ve zenginleştirmek için neler yapabileceğiz ona bakacağız. Bu verimli topraklarda tuğla kiremit sektöründen tutun dünyada nam salmış üzümüne kadar geçmişten bugüne var olan sektörleri de geliştireceğiz. Turgutlu’ya çok güzel işler yapacağız hiç şüpheniz olmasın, oldu bittilerle karşılaşmayacaksınız. Beraber konuşacağız, sizin görüşünüze ve onayınıza önem vereceğiz” dedi.

“Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezinin temelini 13. Cumhurbaşkanımızla attık; açılışı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Ekrem İmamoğlu’na nasip oldu”
Toplu açılış törenin ardından konuşan Başkan Çetin Akın, “13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile temelini attığımız Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi projemizi bitirdik. Türkiye’de örneği olmayan bir uygulama yapıyoruz; 150 çocuğumuza ücretsiz eğitim veriyoruz. Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezimizin açılışı da Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na nasip oldu. Deprem bölgelerinde kullanılmak üzere günlük 3 ila 5 bin kişilik günlük yemek yapabilecek kapasitede mobil mutfak aracımız, altı kırsal mahallemizde yaptığımız spor tesislerimiz ve Urganlı Çok Amaçlı Salonumuz Turgutlu’muza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.